پایگاه خبری - تحلیلی
 
آخرین مطالب
 
پیوندهای روزانه
دین وبهداشت روانی

تعریف بهداشت روانی

«بهداشت روانی؛ یعنی داشتن احساس آرامش و امنیت درون و به دور بودن از اضطراب، افسردگی و تعارض های مزمن روانی. از منظر دیگر، بهداشت روانی؛ یعنی بهره مندی از سلامت ذهن و اندیشه و تفکر. درصد قابل توجهی از بیماری های جسمانی، ریشه روان شناختی دارند و بهره مندی از بهداشت روان می تواند بر سلامت جسم اثر مثبتی داشته باشد. از آن سو، سلامت جسم نیز بستر مناسبی برای رسیدن به احساس امنیت درون و سلامت ذهن و روان است».

نوع نگرش و باورهای آدمی درباره زندگی و محیط پیرامون خود و نیز تعهدات ارزشی و ویژگی های زندگی فردی و اجتماعی انسان، در بهره مندی از بهداشت روانی مطلوب بسیار اثر گذارند.

بهداشت روانی، قوانین مربوط به سلامت عاطفی را در برمی گیرد، به گونه ای که فرد بتواند مشکلات را به آرامی پشت سرگذارد؛ به شرط آنکه بداند چگونه از فشارهای روانی و نگرانی پیش گیری کند. کارشناسان سازمان بهداشت جهانی از «بهداشت روانی» به «سلامت روان و فکر» تعبیر کرده اند و می گویند: «سلامت فکر، عبارت است از قابلیت ارتباط موزون و هماهنگ با دیگران، تغییر و اصلاح محیط فردی و اجتماعی و حل تضادها و تمایلات شخصی به طور منطقی، عادلانه و مناسب».

پیام متن:

1. بهداشت روان، برابر با سلامت روان و امنیت درون است که بر اثر آن، آدمی از نگرانی و افسردگی نجات می یابد.

2. میان بهداشت روانی و ارتباط موزون با جامعه و اصلاح محیط، ارتباط تنگاتنگ وجود دارد.

سلامت روان در پرتو پای بندی به آموزه های دینی

یکی از مهم ترین مسائل دین اسلام، توجه به بهداشت و سلامت جسم و روان است. واژه «دین» در لغت؛ یعنی کیش، آیین، طریقت و شریعت و در اصطلاح «به مجموعه ای از بایدها و نبایدها و باورهای منطقی و عقلانی گفته می شود که بر اساس ویژگی ها و نیازهای فطری بشر استوارند و همین مسئله، خود به عنوان اصلی ترین عامل تأمین بهداشت روانی و احساس خودارزشمندی است». خداوند کریم با تأکید بسیار در آیات نورانی وحی، تنها راه رستگاری و سعادت انسان را در «تزکیه» و پالایش روح و روان او می داند، آنجا که میفرماید: «قَدْ أَفْلَحَ مَنْ زَکّیها؛ همانا هر که نفس خود را تزکیه کرد، رستگار شد». در حقیقت، پالایش روح که قرآن کریم از آن به «تزکیه» تعبیر می فرماید، همان چیزی است که امروزه از آن به سلامت روان یاد می کنند.

پیام متن:

دین، تضمین کننده بهداشت روانی انسان هاست و بهداشت روان نیز ضامن رستگاری آدمی است.

دین باوری و سلامت روان

متوجه ساختن انسان به مقوله ایمان به خداوند و توحید و بندگی او، نخستین و اساسی ترین آموزه پیامبران الهی و معصومان علیهم السلام بوده است. اصلی ترین رکن دین؛ یعنی ایمان به خدای یکتا سبب می شود انسان از نگرانی و تشویش خاطر در امان بماند. همچنین او را به پایداری در برابر رویدادهای ناگوار زندگی رهنمون می شود، به گونه ای که دیگر هیچ حادثه ای نمی تواند در آدمی تزلزلی به وجود آورد. بر اساس بینش اسلامی، هر انسانی از هنگام تولد، با فطرت الهی؛ یعنی با بهداشت روانی، قدم به عرصه زندگی می گذارد و اصلی ترین هدف دین نیز حفظ یا تأمین این بهداشت روانی است که از آغاز با بشر همراه بوده است.

تاریخ نگار معروف، توین بیمی نویسد:

بحرانی که اروپاییان در قرن حاضر به آن دچار شده اند، اساساً به فقر معنوی آنان بازمی گردد. تنها راه درمان این فروپاشیدگی اخلاقی که غرب از آن رنج می برد، بازگشت به دین است. اصولاً ایمان، تأثیر بسزایی در نفس انسان دارد؛ زیرا اعتماد به نفس و قدرت او را بر صبر و تحمل سختی های زندگی افزایش می دهد و احساس امنیت و آرامش را در نفس او مستقر می سازد و در درونش آسودگی خاطر پدید می آورد. بدین سان، انسان غرق در احساس خوشبختی می شود.

شاید بتوان گفت توانایی مذهب، در کاستن غم های وجودی و پیوند دادن انسان با نیروهای قدرتمند معنوی، بزرگ ترین موهبت مذهب به انسان هاست و برای فرد دین باور، این هدیه عبارت است از احساس امید و آرامش، ولی در سطحی گسترده تر و فراگیر.

پیام متن:

1. نشانه سلامت روحی و روانی، ایمان به خدا، دین داری و آگاهی داشتن و عمل کردن به آموزه های دین است.

2. دین، با تأمین بهداشت روانی، احساس امنیت، آرامش و خوشبختی را برای انسان ها به ارمغان می آورد.

امنیت روانی و سلامت روان، در پرتو یاد خدا

یکی از مفاهیم مهم در بهداشت و سلامت روان، مفهوم «امنیت روانی» است. اگر فردی احساس امنیت روانی نکند، زندگی برای او بی معنا خواهد بود و سلامت روانی نیز برقرار نخواهد شد. امنیت روانی؛ یعنی داشتن روح و روانی آرام و به دور از ترس که در این صورت، زندگی آدمی گوارا و دلپذیر خواهد شد.

پس نشاط و آرامش از آنِ کسی است که به امنیت و اطمینان نفس می رسد و این امر زمانی به وجود خواهد آمد که انسان به خداوند خویش، وابستگی و دل بستگی راستین پیدا کرده باشد و ذکر او سراسرِ اندیشه، عاطفه و رفتارش را فراگرفته باشد. از نظر قرآن، تنها در پرتو یاد خداست که انسان به آرامش می رسد. همان گونه که می فرماید: «أَلا بِذِکْرِ اللّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ؛ همانا با یاد خداوند، دل ها آرامش می یابد». مقام خداوند، مقام امن است و هر که با یاد خداوند، با این مقام ارتباط برقرار سازد، از امنیّت و آرامش برخوردار خواهد شد.

گفتنی است بر اثر یاد خدا و اصلاح رابطه انسان با خدا، رابطه او با دیگر بندگان خدا نیز اصلاح می شود. با این روش، انسان از انزوا و افسردگی و دیگر پی آمدهای ناگوار برخاسته از انزوا نیز به دور می ماند.

پیام متن:

زنده نگاه داشتن ذکر و یاد همیشگی خدا، مانع از افتادن انسان به دام بیماری های روحی و روانی می شود و او را به امنیت و سلامت روان رهنمون می سازد.

آثار شکرگزاری بر سلامت روان

داشتن روحیه شکرگزاری از نشانه های سلامت روح و روان آدمی است. همچنین شکرگزاری، نشانه دور بودن آدمی از بیماری هایی چون غفلت از نعمت ها، غرور، بخل و کفران نعمت است.

افزون بر به جای آوردن شکر و سپاس خدا، قدردانی از بندگان او نیز نشان دهنده سلامت روح و بهداشت روان است. آن که روحی سالم دارد، خدمت دیگران در حق خود را انکار نمی کند و از آنها به شایستگی و در حد توان قدردانی می کند.

پیام متن:

روح انسان شکرگزار، به سبب آنکه از غفلت، غرور و کفران نعمت به دور است، از سلامت بهره مند است.

توکل و سلامت روان

«توکل» از آموزه هایی است که آثار مثبت شگرفی بر سلامت روان انسان می گذارد. به انسان جرئت می بخشد و راه رسیدن به هدف را برای او هموار می سازد. خداوند در قرآن کریم می فرماید: «آن گاه که عزم کردی و تصمیم گرفتی، به خدا توکل و کار خود را دنبال کن».

وقتی امور مهم و سرنوشت ساز، انسان را درگیر خود می سازد و شک و دلهره بر روح و روان آدمی عارض می شود، ناچار به دنبال تکیه گاهی مورد اعتماد می گردد تا یار و پشتیبان وی باشد. در نتیجه، آرامش بر قلب و روحش حاکم می شود و از نگرانی رهایی می یابد. توکل بر خدا، تردیدها و دلهره ها را از میان می برد و قلب آدمی را سرشار از آرامش می کند و روح را با سلامتی همراه می سازد.

یکی از بیماری های روح و روان انسان بر اثر درماندگی و ناامیدی و توفیق نیافتن او بر انجام دادن وظایف خویش پدید می آید. حال آنکه انسان با توکل بر خدای قادر و حکیم، به توانایی ها و استعدادهای خدادادی اش اعتماد می کند و افزون بر اینکه در پیروزی ها به غرور و خودپسندی گرفتار نمی شود، در برابر مشکلات و سختی ها نیز مقاوم می شود که این، خود، بهترین وسیله تأمین سلامت روانی فرد است.

توکل، از معرفت آدمی به خداوند سرچشمه می گیرد و او را از امیدورزی بیهوده به غیر خداوند بازمی دارد و دل را از وسوسه و تردید پاک می کند و بدین ترتیب، از عوامل مهم تأمین سلامت روان انسان به شمار می رود. نزدیک تر شدن به خدا، احساس سربلندی و بی نیازی از غیرخدا نیز از نشانه های سلامت روح است که بر اثر توکل، می توان به آنها دست یافت.

پیام متن:

توکل بر خدا، دلهره ها و تردیدهای روحی انسان را از میان می برد و بر اثر مقاوم ساختن او در برابر مشکلات و دمیدن روح عزت و بی نیازی در او، سلامت روحی اش را تضمین می کند.

برچسب‌ها:
•موسیقی و ترانه‌های غنایی و عاشقانه

موسیقی لرستان از تنوع و پیشینه‌ای کهن برخوردار است که به دو بخش کلی، موسیقی‌های آوازی (کلامی) و موسیقی‌های سازی تقسیم می‌شود.هم اکنون موسیقی لری در قالب ترانه به هفت بخش تقسیم می‌شود.موسیقی لری در قالب ترانه به هفت بخش تقسیم می‌شود که عبارتند از موسیقی و ترانه‌های غنایی و عاشقانه، موسبقی و ترانه‌های حماسه رزمی، موسیقی و ترانه‌های سوگواری، موسیقی و ترانه‌های فصول، موسیقی و ترانه‌های کار، موسیقی و ترانه‌های طنز و سرودهای مذهبی.

  • موسیقی و ترانه‌های غنایی و عاشقانه: شامل ترانه‌ها و آهنگ‌هایی است در وصال یا فراق معشوق مانند ترانه‌های هی لو، بینا بینا، کیودار یا نغمه‌های شیرین و خسرو، ساری خوانی، میربگی(میرونه) و ده‌ها ترانه دیگر که در مقامهای مختلف موسیقی لری اجرا می‌گردد.
  • موسبقی و ترانه‌های حماسه رزمی: این سرودها بیانگر ارزشهای حماسی و رزمی جنگاوران در میان ایل هستند. مانند جنگ لرو، دایه دایه و یا مقامهای موسیقی بدون کلام که در رزم‌گاه و مسابقه به کار رفته‌اند، مانند جنگه را، سوارهو و نقاره.
  • موسیقی و ترانه‌های سوگواری: این موسیقی بیشتر جنبه آیینی داشته‌است و در مواقع سوگواری از روزگار کهن تا کنون کاربرد فراوانی دارد، مانند چمری یا سایر مقامها، از جمله، سحری، پاکتلی، شیونی و ده‌ها مقام دیگر.
  • موسیقی و ترانه‌های فصول: موسیقی و ترانه‌های ویژه فصول مختلف مانند برزه کوهی، ماله ژیری، کوچ بارو.
  • موسیقی و ترانه‌های کار: به منظور سهولت و تسریع در کار مردان و زنان ایلاتی، این ترانه‌ها به صورت فردی یا دسته جمعی خوانده می‌شود، مانند ترانه‌های گل‌درو(برزیگری)، هوله(خرمن کوبی)، مشک زنی، شیردوشی و چوپانی.
  • موسیقی و ترانه‌های طنز: این ترانه‌ها اغلب به صورت فی البداهه در هجو شخص یا موضوع یا مکانی سروده شده و برخی اوقات نیز با حرکات نمایشی طنز آلود فرد یا افرادی همراه بوده‌است.
  • سرودهای مذهبی: بر اساس کلام‌های یارسان(از سروده‌های اهل حق)بوده، جنبه عرفانی و اعتقادی آن بسیار عمیق است. مانند ضامن آهو، سرای خاموشان(شهر بی‌صدا) و دوازده کلام یاری..
برچسب‌ها:
قوم لک

 
اين متن خلاصه شده سخنراني حسن‌علي مهدوي چشمه‌گچي در كنفرانس فرهنگي بررسي گويش كلهري در شهر اربيل عراق (اسفند ۸۴) هم‌چنين مصاحبه با شبكه‌ي ماهواره‌اي كردستان تي‌وي مي‌باشد. قوم لك يكي از قديمي‌ترين اقوام ساكن در منطقه‌ي غرب ايران بوده كه با بررسي‌هاي به عمل آمده قدمت فرهنگ و گويش آنان به هزاران سال قبل برمي‌گردد. اين قوم كهن از ديرباز در سرزميني هلالي بين چهار استان؛ لرستان، كرمانشاه، همدان و ايلام سكني گزيده‌اند و مي‌توان گفت تمام مناطقي كه نام آن‌ها به پسوند« وند» ختم مي‌شود، لك‌نشين بوده و اعقاب آنان لك بوده‌اند مانند كاكاوند، جلالوند، عثمانوند، صوفيوند، احمدوند، بالوند، و … پسوند «وند» به معناي جايگاه است و بعضي‌ها به معناي «تبار» گفته‌اند
مانند پسوند«لو» در قبايل ترك زبان، «زهي» در مناطق سيستان و بلوچستان و «آل» در مناطق عرب‌نشين خوزستان. در خصوص معني كلمه‌ي «لك» نظرات متفاوتي ارايه شده كه برخي
از آن‌ها مستند تاريخي روشني ندارند، مانند اين‌كه بسياري از نويسندگان كرمانشاهي كه طي ساليان اخير پژوهش‌هايي در مورد ايلات و طوايف استان كرمانشاه انجام داده‌اند، در مورد واژه‌ي «لك» گفته‌اند كه اين واژه تركيب «لر و كرد» مي‌باشد كه برگرفته از حروف اول اين دو كلمه است. در حالي كه اين ادعا مستند نيست و طراحان آن دليل مشخص و روشني براي اين ادعا ارايه نداده‌اند. بنا بر بررسي‌هاي مستند به عمل آمده توسط نگارنده و با مطالعه بيش از يك‌صد و پنجاه منبع در اين خصوص كه مورد تأييد بسياري از اساتيد نيز قرار گرفته‌است ريشه‌ي كلمه‌ي «لك» را در جاي ديگري بايد جست‌وجو كرد. با اين بررسي‌ها مشخص گرديد كه اين كلمه يك واژه‌ي تاريخي و به معناي «هزار» است و واحد شمارش بوده‌است. همان‌طوري كه در حال حاضر نيز در برخي ملل كهن شرقي نظير هندوستان به صدهزار يك «لك» مي‌گويند و در پيشاني بناي تاج محل هندوستان يك كلمه كه شده‌است:«دوازدهم سال جلوس اقدس مطابق ۱۰۴۸ هجري به عاليمان نويد كامراني داد و انجامش كه به صرف پنجاه لك روپيه صورت پذيرفت» هم‌چنين در افغانستان هم به صد هزار يك لك مي‌گويند. همان‌طوري كه خبرنگار ايراني در سفرنامه‌ي خود مي‌نويسد:« در مجموع سي‌تايي نوار كاست خريدم و هر كدام به هفتاد و پنج هزار “افغاني” كه در آخر تخفيف داد و همه را روي هم “لك” حساب كرد كه هر لك معادل صد هزار افغاني است.» در خصوص اين قوم هم گفته‌اند كه چون در قديم صدهزار نفر تخمين زده شده‌اند به آن‌ها «لك» گفته‌اند. همان‌طور كه مي‌دانيم دين اكثريت مردم ايران در قبل از آيين زرتشت«مهر پرستي» يا «ميترائيسم» بوده‌است. مرحوم استاد سعيد نفيسي مي‌نويسد:« ميتره يا مهر يكي قديمي‌ترين خدايان ايران، قرن‌ها پيش از دين زرتشت دين اكثريت مردم ايران بوده‌است و در مذاهب آرياييان نيز، مهر كه در زبان سانسكريت به آن ميتره گفته‌اند از بزرگ‌ترين خدايان است. چنان‌كه در “ودا” از كتاب‌هاي مقدس هندوان اهميت خاص دارد.» با توجه به بخش ديگري از نوشته استاد نفيسي كه مي‌نويسد:« ميتره يا مهر خداي مشترك همه‌ي آرياييان بوده و آريايي‌هاي ايراني و هندي پيش از آن‌كه از يك‌ديگر جدا شوند، مهر يا ميترا را مي‌پرستيده‌اند،» مي‌توان نتيجه گرفت كه واژه‌‌ي «تاريخي» لك در اثر گذر زمان در كشور ايران متروك و به فراموشي سپرده شده اما در كشور هندوستان يا افغانستان هنوز معناي قديمي خود يعني«صدهزار» را حفظ كرده‌است. اما در مورد گويش لكي باز هم بايد آن را يكي از قديمي‌ترين گويش‌ها محسوب كرد كه بر خلاف خيلي از گويش‌هاي ديگر از دست تطاول زبان‌ها و فرهنگ‌هاي ديگر تا حدود زيادي مصون مانده‌است؛ براي مثال در بسياري از مناطق لك‌نشين نظير منطقه‌ي «عثمانوند» هنوز به جاي واژه «ق» از واژه «ك» استفاده مي‌شود. مثلاً به جاي قرآن «كران» به جاي قوم «كوم» به جاي قسم «كسم» تلفظ مي‌كنند.* در حالي كه در استان كرمانشاه برخي واژه‌هاي تركي توانست برخي اسامي جغرافيايي اين استان را تحت‌تأثير قرار دهد و كرماشين را به قرماسين يا قرماشين و «خوره‌سو» را به «قره‌سو» تبديل كند اما واژه‌‌هاي مناطق لك‌نشين را كه با «ك» شروع مي‌شوند، نتوانست تحت‌تأثير قرار بدهد. يا چهار حرف «پ، گ، ژ، چ» كه در زبان عربي وجود ندارند، اين چهار حرف در گويش لكي حتي بيش‌تر از زبان كردي مورد تأكيد قرار مي‌گيرد؛ براي نمونه در مناطق لك‌نشين هنوز به جاي كلمه‌ي از، از كلمه‌ي «اژ» استفاده مي‌كنند يا «زهر» كه «ژه‌ر» به كار مي‌رود. ويژگي ديگر گويش لكي، قرائت بسياري از واژه‌ها و كلمات آن با زبان سوراني است به طوري كه برخي از كلمات اين زبان در كردي كلهري وجود ندارد اما در سوراني وجود دارد مانند كلمه‌ي” گرك” به معني نياز داشتن كه در زبان لكي و سوراني به‌كار مي‌رود اما در كردي كلهري وجود ندارد. يا حذف حرف «الف» در اسامي مثل احمد، كه در زبان سوراني به احمد‌«همه» مي‌گويند و در گويش لكي هم معمولاً حرف «الف» را حذف مي‌كنند همانند همه‌خان به جاي احمدخان و «همه‌وند» به جاي احمدوند كه نام يك ايل است. غير از موضوع گويش بايد گفت فرهنگ لك‌ها نيز از قدمت زيادي برخوردار است و حتي عناصري از فرهنگ اين قوم به ملل آسياي غربي و اروپاي شرقي منتقل شده است. شهر «مهرگان قذف» يا «مهرگان‌كده» يكي از شهرهاي قديمي لك‌ها كه در حوالي «دره‌شهر» ايلام و رودخانه‌ي «سيمره» قرار داشته، يكي از قديمي‌ترين مراكز تمدن و فرهنگ در غرب ايران بوده‌است. طبق اسناد تاريخي در اين شهر روزهاي يك‌شنبه تعطيل بوده‌است. در حال حاضر نيز در ملل اروپايي كه مسيحي هستند روزهاي يك‌شنبه تعطيل است. يا شكل قبرها كه هم‌اكنون نيز در مناطق لك‌نشين قدمت خود را به شكل سنگ‌هاي عمودي بلند و مرتفع و روي قبرها در قبرستان‌هاي مناطق‌ لك‌نشين به چشم مي‌خورد و مسيحيان اروپايي نيز سنگ‌هاي عمودي بر روي قبرها، قرار مي‌دهند. درباره‌‌ي ديدگاه‌هاي مذهبي اين قوم نيز بايد گفت هنوز ريشه‌هايي از مهرپرستي در بين آنان وجود دارد. مانند قسم خوردن به خورشيد كه رسم ديرينه‌ي لك‌ها است. آن‌ها براي خورشيد قداست خاصي قايل هستند تا جايي كه به آن قسم مي‌خورند و يا اهميت قايل شدن براي آتش كه ميراثي از آيين زرتشتي است و لك‌ها هنوز هم براي آتش قداست خاصي قايل هستند. به طوري كه آب ريختن روي آتش اجاق را بدشگون دانسته و به هنگام دفن مرده نيز در اولين شب بر سر قبر او آتش روشن مي‌كنند. لك‌ها مردماني به غايت مهربان، راستگو و شجاع هستند و اين شايد از همان آيين «ميترائيسم» يا «مهرپرستي» نشئت گرفته باشد كه در زبان سانسكريت ميترا به معناي دوست و عهد و پيمان بوده و هندوان «ميتره» را خواهان جدي راستي و درستي و عقيده‌ي پاك مي‌دانند و اين كلمه «ميترا» در زبان دري يعني فارسي امروز بدل به مهر شده‌است كه مهر هم به معناي عشق و دوستي است و كلمه «مهرباني» نيز از همين كلمه «مهر» نشئت گرفته‌است. در خصوص موسيقي نيز گويش لكي را با توجه به خصوصياتش بايد زبان «شعر» دانست برعكس زبان لري كه زبان موسيقي است، شعراي زيادي در بين قوم لك وجود داشته كه از معروف‌ترين آن‌ها مي‌توان «غلام‌‌رضاخان اركوازي» را نام برد كه ديواني به نام «مناجات‌نامه» را تأليف كرده‌است و نقل است كه اين مناجات‌ها را كه زبان لكي بوده در هنگام حبس خود توسط يكي از حكام ظالم، سروده است و به واسطه‌ي همين مناجات‌ها به اذن خداوند قفل و زنجير از پاي وي گشود شده‌است. مذهب اكثر مردمان لك «تشيع» است اما تعدادي از طوايف آنان نيز داراي مذهب «اهل حق» مي‌باشند و زيارت‌گاه‌هاي «بابايادگار» در منطقه‌ي ريجاب و «سلطان اسحاق» در منطقه‌ي اورامانات مورد احترام آن‌ها مي‌باشد. از ديگر نشانه‌هاي تقيد مذهبي در ميان لك‌ها وجود انواع زيارتگاه‌هاي ديگر نظير نظرگاه «محل نظر ائمه» و قدم‌گاه « محل قدم گذاشتن اولياي خدا» در مناطق لك‌نشين است و هم‌چنين قدمگاه «فرنگي» در منطقه‌‌ي بالوند كه معتقدند قنبر، غلام مولا علي (ع)، در اين محل قدم گذاشته يا «نمازگاه» در منطقه‌ي بوژان عثمانوند كه معتقدند يكي از معصومين به قولي مولا علي (ع) در اين نقطه قدم گذارده‌است. پي‌نويس: *سيمره: گفتني‌است واج/ ق/ در ميان طايفه‌ي شاهيوند كوهدشت نيز تلفظ نمي‌شود و به جاي آن واج/ك/ تلفظ مي‌شود.

برچسب‌ها:
جلسه تبیین سیاست‌های اقتصاد مقاومتی

جلسه تبیین سیاست‌های اقتصاد مقاومتی

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی صبح روز سه‌شنبه(بیستم اسفند) در جمع صدها نفر از مسئولان دستگاههای مختلف، فعالان اقتصادی و مدیران مراکز «علمی، رسانه ای، نظارتی»، با تبیین «مؤلفه های سیاستهای اقتصاد مقاومتی، عوامل و انگیزه های تدوین این سیاستها و الزامات و انتظاراتی که در این زمینه از مسئولین وجود دارد» تأکید کردند: «عزم جدی مسئولان»، «تبدیل سیاستها به برنامه های زمان بندی شده اجرایی»، «نظارت دقیق»، «رفع موانع حضور فعالان و مردم در عرصه اقتصادی» و «گفتمان سازی»، این امکان را فراهم می کند که ثمرات شیرین و ملموس این الگوی بومی و علمی، در مدت مناسب در زندگی مردم جلوه گر شود.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در ابتدای سخنان خود، هدف از برگزاری جلسه ای با چنین ترکیبی از مسئولان نظام را ایجاد زمینه همدلی و هم فکری برای اجرای سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی، شتاب بخشیدن به پیشرفت کشور و حرکت در مسیر تحقق آرمانهای بلند نظام اسلامی دانستند.
ایشان با اشاره به ابلاغ سیاستهای مختلف و متنوع در سالهای قبل، خاطرنشان کردند: هدف از ابلاغ این سیاستها، ارائه نقشه راه در هر بخش بود اما در موضوع سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی، هدف از ابلاغ آن، تنها ارائه نقشه راه نیست بلکه ارائه شاخص های لازم و صحیح برای پیمودن راه نیز مد نظر بوده است.
رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: مجموعه سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی، در واقع الگویی بومی و علمی، برآمده از فرهنگ انقلابی و اسلامی و متناسب با وضعیت امروز و فردای کشور است.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای خاطرنشان کردند: سیاستهای اقتصاد مقاومتی، فقط برای شرایط کنونی نیست بلکه یک تدبیر بلندمدت برای اقتصاد کشور و رسیدن به اهداف بلند اقتصادیِ نظام اسلامی است.
ایشان با اشاره به پویایی سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی گفتند: این سیاستها قابل تکمیل و انطباق با شرایط گوناگون است و عملاً اقتصاد کشور را به حالت انعطاف پذیری می رساند و شکنندگی اقتصاد در شرایط مختلف را برطرف می کند.
رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: یکی دیگر از ویژگیهای مهم سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی، وفاق همه قوا و دستگاههای مختلف درباره آن است زیرا این الگو با تلاش و همفکری افراد صاحب نظر، و بحث و بررسی در مجمع تشخیص مصلحت نظام که رؤسای سه قوه و مسئولان مختلف حضور دارند، تدوین شده است.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، سیاستهای اقتصاد مقاومتی را مجموعه ای دقیق و مستحکم خواندند و افزودند: گرایش به اقتصاد مقاومتی فقط مخصوص کشور ایران نیست و در سالهای اخیر با توجه به بحران اقتصادی جهانی، بسیاری از کشورها با توجه به شرایط و ساختارهای درونی خود به دنبال مقاوم سازی اقتصاد هستند.
ایشان تأکید کردند: البته نیاز ما به اقتصاد مقاومتی بیش از کشورهای دیگر است زیرا از یک طرف کشور ما همچون کشورهای دیگر مرتبط با اقتصاد جهانی و مصمم به ادامه این ارتباط است و طبیعتاً از مسائل اقتصادی جهان متأثر خواهد بود و از طرف دیگر نظام اسلامی، به دلیل استقلال خواهی و عزت مداری و تأکید بر تحت تأثیر قرار نگرفتن از سیاستهای قدرتهای جهانی، مورد تهاجم، سوء نیت و اخلال گری است.
رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: براساس این مبانی و دلائل منطقی، باید پایه های اقتصادی کشور را مستحکم و مقاوم سازی کنیم و نگذاریم حوادث و تکانه های اجتناب ناپذیر و همچنین سوءنیت ها و اخلال گری های قدرتها، اقتصاد کشور را تحت تأثیر قرار دهد.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای بعد از بیان جایگاه و اهمیت سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی و همچنین دلایل و مبانی عقلانیِ مقاوم سازی اقتصاد کشور، ویژگیها و مؤلفه های دهگانه اقتصاد مقاومتی را تبیین کردند.
اولین مؤلفه، ایجاد تحرک و پویایی در اقتصاد کشور و بهبود شاخص های کلان اقتصادی بود.
رهبر انقلاب اسلامی در این خصوص گفتند: با اجرای سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی، شاخص هایی همچون رشد اقتصادی، تولید ملی، عدالت اجتماعی، اشتغال، تورم و رفاه عمومی بهبود خواهد یافت و رونق اقتصادی بوجود خواهد آمد.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در خصوص این مؤلفه یک نکته را متذکر شدند و تأکید کردند: عدالت اجتماعی، مهمترین شاخص، در میان این شاخص ها است زیرا نظام اسلامی رونق اقتصادی بدون عدالت اجتماعی را قبول ندارد و در هرگونه پیشرفت اقتصادی کشور، باید وضع طبقات محروم به معنی واقعی کلمه، بهبود یابد.
ایشان، توانایی مقاومت در برابر عوامل تهدیدزا را دومین ویژگی سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی برشمردند و افزودند: تکانه های اقتصادی دنیا، بلایای طبیعی و تکانه های تخاصمی همچون تحریم ها از جمله این عوامل تهدید زاست.
رهبر انقلاب اسلامی، سومین مؤلفه سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی را، تکیه بر ظرفیت های داخلی بیان و خاطرنشان کردند: این ظرفیت ها شامل ظرفیت های گسترده علمی، انسانی، طبیعی، مالی، جغرافیایی و اقلیمی است که باید برای اجرای سیاستها، بر آنها تکیه شود.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به یک نکته مهم هم اشاره کردند و گفتند: تکیه بر ظرفیت های داخلی به معنای چشم بستن بر امکانات کشورهای دیگر نیست بلکه نظام اسلامی در کنار اتکاء به داشته های داخلی، از امکانات دیگر کشورها نیز استفاده حداکثری خواهد کرد.
ایشان در بیان چهارمین مؤلفه، به رویکرد جهادی اشاره کردند و افزودند: اجرای این سیاستها، با حرکت عادی و احیاناً خواب آلوده و بدون حساسیت امکان پذیر نیست و نیازمند برنامه ریزی، حرکت علمی، همت و مدیریت جهادی است.
رهبر انقلاب اسلامی گفتند: خوشبختانه، رئیس جمهور محترم در جلسه اخیر سران سه قوه، با قاطعیت اعلام کرد که همه مسئولان اجرایی مرتبط با این سیاستها، به حرکت و همت جهادی مصمم هستند.
مردم محوری، پنجمین مؤلفه ای بود که حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به آن اشاره کردند و افزودند: براساس معارف اسلامی و دینی و همچنین براساس تجربیات ۳۵ سال اخیر، در هر عرصه ای که مردم وارد میدان شوند، عنایت و پشتیبانی الهی نیز همراه می شود و کارها به پیش خواهد رفت.
ایشان خاطرنشان کردند: تاکنون در عرصه های اقتصادی، کمتر به حضور و امکانات مردم بها داده شده است، در حالیکه باید زمینه استفاده از توان نیروهای بی پایان مردمی اعم از فعالان اقتصادی، کارآفرینان، مبتکران، صاحبان سرمایه و افراد صاحب مهارت فراهم و از آنان حمایت شود و مسئولیت عمده در این خصوص برعهده دولت است.
رهبر انقلاب اسلامی، هدف از ابلاغ سیاستهای کلی اصل ۴۴، در چند سال قبل را استفاده از ظرفیت ها و امکانات مردمی در اقتصاد کشور دانستند و گفتند: متأسفانه حق این سیاستها، ادا نشد.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، تأمین امنیت اقلام راهبردی و اساسی بویژه غذا و دارو و خودکفایی در این اقلام را ششمن مؤلفه سیاستهای اقتصاد مقاومتی برشمردند و درخصوص هفتمین مؤلفه افزودند: کاهش وابستگی به درآمد فروش نفت یکی از ویژگیهای اصلی این سیاستها است.
رهبر انقلاب اسلامی، از اصلاح الگوی مصرف به عنوان هشتمین مؤلفه نام بردند و خاطرنشان کردند: خطاب اصلی من در این موضوع متوجه مسئولان است که باید در درجه اول در حوزه مأموریتی خود، از اسراف و ریخت و پاش بطور جدی پرهیز و در درجه بعد، این موضوع را در زندگی های شخصی خود رعایت کنند.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با تأکید بر اینکه پایبندی مسئولان به پرهیز از ریخت و پاش، موجب تسری این روحیه به جامعه خواهد شد، افزودند: منظور از اصلاح الگوی مصرف، سخت گیری و زندگی ریاضتی نیست بلکه هدف، مصرف براساس الگویی عاقلانه، مدبرانه، صحیح و اسلامی است.
ایشان با اشاره به شبهاتی که برخی افراد درباره اقتصاد مقاومتی مطرح می کنند افزودند: اقتصاد مقاومتی برعکس این شبهات، به رفاه و بهبود زندگی عموم مردم و بویژه طبقات ضعیف منجر خواهد شد.
فسادستیزی نهمین مؤلفه ای بود که رهبر انقلاب اسلامی به آن اشاره و تأکید کردند: لازمه فعالیت سالم و پرتحرک اقتصادی، امنیت است و لازمه امنیت اقتصادی نیز، برخورد با مفسدان اقتصادی و افرادی است که قانون را دور می زنند.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای شفاف سازی را شرط اصلی مقابله با فساد اقتصادی دانستند و افزودند: باید فضای رقابتی و با ثبات اقتصادی بوجود آید زیرا در چنین فضای سالمی، فعال اقتصادی احساس امنیت خواهد کرد ضمن اینکه در چنین شرایطی، کسب ثروت با ابتکار و پشتکار، مباح و مورد تأیید نظام است.
ایشان با اشاره به اعلام آمادگی سه قوه برای مقابله با فساد اقتصادی، تأکید کردند: در این موضوع، گفتنِ صرف کافی نیست، و همه مسئولان اجرایی، قضایی و قوه مقننه در این خصوص مسئول هستند.
دانش محوری، آخرین مؤلفه ای بود که رهبر انقلاب اسلامی به آن اشاره کردند و گفتند: امروز شرایط کشور از لحاظ پیشرفتهای علمی به گونه ای است که می توانیم رسیدن به اقتصاد دانش بنیان را با بلندپروازی، جزو اهداف خود قرار دهیم.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای تأکید کردند: اقتصاد دانش بنیان از مهمترین زیرساخت های اقتصادی هر کشور است و اگر این موضوع مورد توجه جدی قرار گیرد، قطعاً چرخه علم تا ثروت تکمیل خواهد شد.
رهبر معظم انقلاب اسلامی بخش دوم سخنان خود را با این سؤال مطرح در جامعه آغاز کردند: آیا سیاستهای اقتصاد مقاومتی، حرکتی مقطعی است که تحت فشار تحریم ها شکل گرفته است؟ پاسخ قاطعانه ایشان به این سؤال پاسخی کاملاً منفی بود.
رهبر انقلاب تأکید کردند: اقتصاد مقاومتی به هیچ وجه سیاستی مقطعی نیست بلکه تدبیری راهبردی است که برای همه دورانها - چه تحریم باشد و چه نباشد - مفید و راهگشا و پیش برنده است.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در تشریح علل و انگیزه تدوین و ابلاغ سیاستهای مقاومت اقتصادی به بیان چهار عامل اصلی پرداختند: ظرفیتهای فراوان مادی و معنوی کشور، حل مشکلات مزمن و دیرپای اقتصادی، مقابله با تحریم ها و کاهش کامل تأثیرپذیری اقتصاد کشور از بحرانهای اقتصاد جهانی.
ایشان درخصوص نکته اول افزودند: ظرفیتهای عالی انسانی، سرمایه های «معدنی، طبیعی و صنعتی» و نیز موقعیت ممتاز جغرافیایی کشور انگیزه ای قوی برای طراحی الگوی پیشتاز اقتصادی یعنی اقتصاد مقاومتی بوده است.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در تشریح دومین انگیزه ابلاغ سیاستهای مقاومت اقتصادی به ضرورت حل مشکلات موجود تکیه کردند.
ایشان افزودند: مشکلات مزمن و دیرپایی همچون تورم، بیکاری، وابستگی به نفت، واردات بی رویه، معیوب بودن برخی ساختارها، پایین بودن بهره وری و الگوی ناصحیح مصرف، جز با یک حرکت برنامه ریزی شده برای مقاوم سازی اقتصاد برطرف نمی شود.
رهبر انقلاب، مقابله با جنگ تمام عیار اقتصادی دشمنان را از دیگر عوامل تدوین سیاستهای اقتصاد مقاومتی بیان کردند و افزودند: تحریم ها قبل از موضوع انرژی هسته ای نیز وجود داشته و اگر مذاکرات هم ان‌شاءالله به نقطه حل برسد وجود خواهد داشت چرا که هسته ای و حقوق بشر و مسائل دیگر بهانه ای بیش نیست و زورگویان جهانی از استقلال طلبی و الگو شدن ملت ایران در هراسند.
ایشان افزودند: برای علاج قطعی فشارهای اقتصادی دشمنان، باید به گونه ای اقتصاد خود را قوی و مستحکم کنیم که آنها از تأثیرگذاری فشارهای خود مأیوس شوند که این هدف با اجرای سیاستهای ابلاغ شده محقق خواهد شد.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، چهارمین عامل تدوین سیاستهای مقاوم سازی اقتصاد کشور را ضرورت کاهش تأثیرپذیری از بحرانهای جهانی خواندند و گفتند: این عوامل چهارگانه باعث شد طراحی مدل اقتصاد مقاومتی در دستور کار نظام قرار گیرد.
سومین بخش سخنان رهبر انقلاب در جمع صدها نفر از مسئولان سه قوه و فعالان «اقتصادی، اجتماعی و رسانه ای»، به بیان الزامات و انتظارات اختصاص داشت.
ایشان عزم راسخ و جدی مسئولان سه قوه و بویژه قوه مجریه را عاملی بسیار مهم برای مقاوم سازی اقتصاد خواندند و افزودند: صرف مطرح شدن سیاستهای اقتصاد مقاومتی، مشکلی را حل نمی کند بلکه عزم و تلاش مسئولان همه بخشهای مرتبط با این سیاستها، زمینه ساز تحقق اهداف اعلام شده خواهد بود.
رهبر انقلاب، ورود به میدان عمل را دومین انتظار خود از مسئولان برشمردند و خاطرنشان کردند: این طرح و سیاستهای کلی باید به برنامه های گوناگون اجرایی تبدیل شود تا حماسه اقتصادی، واقعاً بوجود آید.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به نامگذاری سال جاری به سال حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی افزودند: حماسه سیاسی خوشبختانه محقق شد اما حماسه اقتصادی متأسفانه به تأخیر افتاد که امیدواریم این موضوع در پرتو سیاستهای ابلاغ شده، در سال ۹۳ با جدیت کامل پیگیری شود.
رهبر انقلاب تدوین، برنامه های زمان بندی شده را سومین ضرورت دانستند و تأکید کردند: باید سهم هر قوه و همچنین سهم هر دستگاه در اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی، بطور دقیق مشخص شود.
ایشان افزودند: لازم است برنامه های اجرایی شفاف و با شاخص های زمانی، تدوین گردد تا پیگیری پیشرفت کارها امکان پذیر شود.
اقدام سران سه قوه در تهیه ساز و کار هماهنگی دستگاهها و نیز نظارت در همه سطوح، چهارمین و پنجمین ضرورتی بود که رهبر انقلاب بر آنها تأکید کردند.
ایشان افزودند: مجمع تشخیص مصلحت نیز موظف است به مسئولیت نظارتی که به آن محول شده بطور کامل عمل کند.
برطرف کردن موانع «قانونی، اجرایی، حقوقی و قضایی» از سر راه اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی، ششمین وظیفه ای بود که رهبر انقلاب متوجه سران قوا دانستند.
ایشان تأکید کردند: باید موانع مزاحم برداشته شود تا فعالان اقتصادی، کارآفرینان، مبتکران و دانشمندان، با آرامش به این میدان روی آورند و احساس کنند با موانع غیرمعقول روبرو نیستند.
رهبر انقلاب، گفتمان سازی و ارائه تصویری درست از اقتصاد مقاومتی را وظیفه صدا و سیما، رسانه ها، مسئولان، دلسوزان و صاحبان فکر و اندیشه خواندند و خاطرنشان کردند: دستگاههای تبلیغاتی مخالفِ پیشرفت ایران، تلاش می کنند با ایجاد شبهه و اشکال تراشی، سیاستهای ابلاغ شده را بی اهمیت جلوه دهند اما اگر تصویر درستی از این حرکت بزرگ و پیشتازانه ارائه شود و گفتمان سازی صورت گیرد، مردم به آن معتقد می شوند و از مسئولان مطالبه می کنند که در این صورت کارها به پیش خواهد رفت.
رهبر انقلاب اسلامی در بیان آخرین انتظار خود از مسئولان موضوع پایش و اطلاع رسانی دقیق را مطرح کردند.
ایشان افزودند: باید مرکزی قوی و بینا برای رصد و پایش دقیق فعالیتها وجود داشته باشد.
گردآوری و پردازش اطلاعات، استنتاج، تعیین شاخص برای هر بخش و اطلاع‌رسانی به مردم از جمله وظایفی بود که ایشان برای این مرکز برشمردند.
رهبر انقلاب سخنانشان را با این جملات به پایان بردند: انشاءالله کار بزرگی که شروع شده است با توکل به خدا و شتاب مناسب پیش می رود و مردم ثمرات شیرین آن را در همین دولت خواهند چشید.

در این دیدار علاوه بر وزیران و مسئولان دستگاههای مختلف اجرایی، شماری از مسئولان مجلس و قوه قضاییه، فعالان اقتصادی، مجامع صنفی، مدیران مراکز گوناگون «اقتصادی نظارتی و علمی»، استانداران، نمایندگان ولی فقیه در استانها، مدیران حوزه های علمیه، مسئولان و مدیران رسانه ملی و برخی رسانه ها، فرماندهان نظامی و انتظامی و مدیران شهری حضور داشتند.

 

برچسب‌ها:
میکروب سالمونلا از خطرناک‌ ترین بیماری‌ های مشترک دامی میان انسان و حیوان است

کرج رسا: اخیرا در شهر دزفول به‌ دلیل رعایت نکردن زنجیره سرد بهداشتی، یک محموله ۱۰ تنی مرغ حاوی میکروب سالمونلا تحت نظارت مسئولان بهداشتی این شهر معدوم شده است. 

به گزارش کرج رسا، انتشار این خبر و احتمال بروز مشکلاتی مشابه آن در برخی دیگر از مناطق، ضرورت آشنایی با بیماری سالمونلا و نحوه پیشگیری از آن را ضروری می‌سازد. میکروب سالمونلا از خطرناک‌ ترین بیماری‌ های مشترک دامی میان انسان و حیوان است. بیماری سالمونلا عموما از طریق مرغ و تخم‌ مرغ به انسان منتقل می‌شود.

سالمونلا از طریق مصرف مرغ نشسته و مرغ آلوده به این میکروب وارد بدن می‌شود. این میکروب از طریق آب و غذای آلوده وارد دستگاه گوارش مرغ و همچنین انسان می‌شود و به سطح سلول‌های اپیتلیوم مخاط روده متصل می‌شود و سپس به سلول‌ها وارد شده و به تکثیر خود ادامه می‌دهد. یکی از بیماری‌ها که از طریق سالمونلا ایجاد می‌شود، تب تیفویید یا همان حصبه است که بیشتر از طریق آب و غذای آلوده سرایت می‌کند.

سالمونلا همچنین در انسان باعث تورم معده و روده، اسهال خونی، استفراغ، سردرد، بی‌حالی و درنهایت زمینگیری می‌شود. امکان وجود میکروب سالمونلا نیز در تخم‌مرغ وجود دارد.

عفونت‌ با باکتری‌ سالمونلا پس‌ از خوردن‌ غذاهایی‌ نظیر گوشت‌، مرغ‌، شیر تازه‌ یا تخم‌مرغ‌ خام‌ یا آشامیدن‌ آب‌ آلوده‌ به‌ باکتری‌ ایجاد می‌شود. باکتری‌ سالمونلا در شرایط انجماد مواد غذایی‌ نیز زنده‌ می‌ماند ولی‌ پختن‌ کامل‌، آن‌ را از بین‌ می‌برد. همه‌گیری‌های‌ عفونت‌ سالمونلا معمولاً هنگامی‌ اتفاق‌ می‌افتد که‌ افراد زیادی‌ از یک‌ غذای‌ آلوده‌ مشترک‌ مثلاً طی سفرهای‌ تفریحی‌، اجتماعات‌ مردمی‌ یا رستوران‌ها استفاده‌ می‌کنند.

به گزارش همشهری، این‌ عفونت‌ می‌تواند از فردی‌ به‌ فرد دیگر منتقل‌ شود. پختن‌، ذخیره‌ و نگه‌ داشتن‌ در یخچال‌ در مورد گوشت‌، مرغ‌، تخم‌مرغ‌ و غیره‌ باید به‌طور مطلوبی‌ انجام‌ گیرد. پس از مراجعه فرد به پزشک متخصص امکان دارد وی جهت تشخیص بیماری آزمایش‌های‌ مدفوع‌ و کشت‌ خون‌ را به بیمار تجویز کند. بستری‌‌شدن بیماران مبتلا به سالمونلا در بیمارستان‌ به‌ندرت‌ ضرورت‌ می‌یابد. در مورد اکثر بیماران‌ مراقبت‌ در منزل‌ با توصیه‌های‌ لازم‌ طبی‌ کفایت‌ می‌کند.

به افرادی که این بیماران را در منزل نگهداری می‌کنند توصیه می‌شود که درصورت‌ امکان‌ فرد بیمار از سایرین‌ جدا نگه‌ داشته شود. از یک‌ بالشتک‌ گرم‌کننده‌ یا کیسه‌ آب‌ داغ‌ برای‌ کاهش‌ دردهای‌ شکمی‌ وی استفاده‌ شود. اگر اسهال‌ شدید باشد ممکن‌ است‌ لازم‌ باشد تا از یک‌ توالت‌ کنار بستر استفاده‌ شود. برای‌ موارد خفیف‌ این بیماری معمولاً دارویی‌ نیاز نیست‌. برای‌ موارد شدید بیماری‌ و بیماران‌ دچار سایر اختلالات‌ طبی‌، داروهای‌ ضداسهال‌ و آنتی‌بیوتیک‌ها برای‌ مقابله‌ با عفونت‌ و مایعات‌ وریدی‌ برای‌ جبران‌ کم‌آبی‌ شدید ممکن‌ است‌ تجویز شود.

توصیه می‌شود تا برطرف‌ شدن‌ اسهال‌، از محلول‌های‌ اوآراس‌ استفاده‌ شود. پس‌ از آن‌ از یک‌ رژیم‌ غذایی‌ سبک، و در عین‌ حال‌ پرانرژی‌ و متعادل‌ نیز پیروی شود. مصرف‌ مکمل‌های‌ ویتامین‌ها و مواد معدنی‌ پس‌ از بیماری‌ طولانی‌مدت‌ ممکن‌ است‌ سودمند باشد.

چه راه‌هایی جهت پیشگیری از بروز بیماری سالمونلا در انسان وجود دارد؟

۱- دوری کردن از حیوانات‌ دارای‌ عفونت‌ احتمالی

۲- استفاده کردن از شیر پاستوریزه و اجتناب از شیر فله‌ای و دوشیده شده در روستا

۳- شستن دست‌ها پیش از طبخ و پیش از مصرف غذا

۴- جدا نگه داشتن فرد مبتلا به این عفونت در خانواده

برچسب‌ها:
استفاده از فناوری صلح آمیز هسته ای

صالحی:

همه كشورها باید به "اتم برای صلح" پایبند باشند

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: جمهوری اسلامی ایران ضمن پایبندی به اصول سیاست مستقل خود در قالب مصالح و منافع ملی، به فعالیت در چارچوب میثاق‌های بین‌المللی در استفاده از فناوری صلح آمیز گام بر می‌دارد.

به گزارش نما؛ رئیس سازمان انرژی اتمی ایران روز چهارشنبه در همایش ملی فقه هسته‌ای اظهارداشت: انتظار است در پرتو التزام عملی تمام کشورهای جهان به سیاست راهبردی اعلام شده از سوی آژانس بین المللی انرژی اتمی مبنی بر "اتم برای صلح" و اجرای مفاد کنوانسیون خلع سلاح جهانی، نگرانی‌های موجود پیرامون تولید، انباشت و به کار‌گیری تسلیحات اتمی مرتفع شود و جهانیان برکنار از بیم و هراس در مورد برهم‌خوردن موازنه وحشت و پیامدهای ناگوار عدم تعادل و توازن قوا در سطح بین‌المللی از ثمرات فناوری صلح آمیز هسته‌ای بهره‌مند شوند. وی افزود: جمهوری اسلامی ایران در جایگاه یکی از بزرگترین کشورهای جهان اسلام و برخوردار از منزلتی ویژه و یگانه در منطقه خاورمیانه، بر آن است تا همراه و همگام با رشد پرشتاب بهره‌گیری از علوم و فنون نوین در عرصه جهانی و با در نظر گرفتن الزامات توسعه درون زا در راستای توسعه کاربرد فناوری صلح آمیز هسته‌ای تلاش کند. به گفته وی، ما در این مسیر مصمم هستیم تا ضمن بهره‌مندی از دستاوردهای مشترک معرفت بشری و تعامل سازنده با دیگران جایگاه شایسته خود را به عنوان کشور دیرپا و تمدن ساز تثبیت کنیم.
برچسب‌ها:
اقدام به خودسوزی کارمند وزارت نفت در حضور دکتر روحانی

اقدام به خودسوزی کارمند وزارت نفت در حضور دکتر روحانی   

                

   

بازدید رییس جمهور و سخنرانی در وزارت نفت صبح دیروز (28بهمن)با حاشیه ای پر رنگ تر از متن همراه بود .           

 

به گزارش خبرنو به نقل از فارس؛ رییس جمهور صبح دیروز(28بهمن) با حضور در وزارت نفت در حال بازدید از بخش های مختلف آن بوده است که گفته می شود فردی از کارکنان این وزارتخانه با به آتش کشیدن خود در این مجموعه جان خویش را از دست داده است.

به گفته شاهدان، این فرد هم اینک در بیمارستان وزارت نفت است .

وی که 58 سال دارد پس از ورود رئیس‌جمهور به ساختمان وزارت نفت اقدام به خودسوزی کرد که بلافاصله با آمبولانس عازم بیمارستان نفت شد.

بر اساس این گزارش گفته می‌شود وی 55 درصد سوختگی دارد و احتمالا به زودی برای ادامه درمان به یکی از بیمارستان‌های تخصصی منتقل خواهد شد.

فرد یاد شده یکی از کارمندان صنعت نفت در جنوب کشور بوده است.

                

  

 

برچسب‌ها:
تربیت کودک و جوان و نوجوان
مقوله تربیت از ابتدایي‏ ترین و اساسي‏ ترین نیازهای زندگی بشری است و نه تنها تربیت لازمه جدایی ناپذیر زندگی كه متن آن بوده و بلكه زندگی، از گهواره تا گورش جلوه‏ای از آن است. انسان تنها در پرتو تربیت صحیح است كه به‏عنوان موجودی هدفمند و اندیشه ورز به اهداف وآرمانهای خود دست یازیده و قلّه رفیع سعادتِ مطلوب خویش را فتح مي‏نماید؛ از این رهگذر برای انسان مسلمان تربیت اسلامی ضرورتی مضاعف دارد زیرا انسانی كه گردنبند مروارید دانه دین و بندگی خالق متعال رابر گردن آویخته جز در پرتو تربیت صحیح اسلامی به مدال افتخار عبودیت و تسلیم نائل نمی آید، از سویی دیگر چنین انسان مسلمانی برای پیمودن راه سعادت و بندگی احتیاج به الگوهای مطمئن عملی دارد تا با نصب‏العین قراردادن دیدگاههاو سیره عملی آنان ، هم راه صحیح بندگی و سعادت را بپیماید و هم در این وادی سریعتر گام نهد و سریعتر به مقصد نایل آید، از این رو معصومین علیهم‏السلام ـ كه از گوهر عصمت و مصونیت از خطا و اشتباه برخوردارند.ـ بهترین و مطمئن‏ترین الگوهای تربیتی بوده و ارائه دیدگاههاو كشف و عرضه سیره تربیتی آنان یك ضرورت انكارناپذیر برای پویندگان عرصه تعلیم و تربیت اسلامی است و در این میان، ارائه دیدگاه ها و سیره تربیتی امام علی علیه‏السلام ـ كه خود "اَب الائمه" و سرسلسله جانشینان به‏حق نبوی و سرآغاز تجلیگاه امامت معصومین علیهم‏السلام و نخستین تشكیل دهنده حكومت اسلامی علوی است. ـ بر ضرورت این كار مي‏افزاید.

مبحث ‏اول: اهمیت تربیت فرزندان و ضرورت تسریع در آن و هدف نهایی از آن:

الف) اهمیت تربیت فرزندان: تربیت از حیاتی ترین ابعاد زندگی انسان است و در پرتو آن ، انسان به سعادت مطلوب نائل مي‏آید . بزرگ مربی اسلام، علی علیه‏السلام در سخنان دربار خود بارهاوبارها از این امر مهمّ پرده برداشته و آثار و نتائج مثبت تربیت فرزند و پیامدهای منفی بي‏توجهی به آن را بیان داشته‏اند. امّا پیش از بیان دیدگاههای حضرت در این زمینه، مناسب است نوع نگرش و برداشت آن حضرت را از فرزند ارائه نمائیم. بر خلاف برداشت و نگرش برخی افراد كه از فرزند بیشتر به عنوان ابزاری برای پاسخگویی به نیاز عاطفی والدین و نیز عضوی برای تأمین و خدمت به خانواده و مایه فخر و مباهات والدین نگریسته مي‏شود، امام علی علیه‏السلام به فرزند بسی فراتر از این نگریسته و آن را عطیه‏ای الهی بر شمرده‏اند كه در پرتو توجه و تربیت والدین به رشد كافی رسیده و در پی نیكوكاری و احسان به والدین بر مي‏آید. در نهج‏البلاغه آمده است كه: "در حضور امام علی علیه‏السلام مردی به دیگری تولد پسرش را این چنین تبریك گفت:"گوارایت باد رزمجویی سواركار!" آن حضرت از نوع تبریك گفتن او نهی نمود و تبریك گفتنی این چنین رابه او توصیه نمود:" امید كه بخشنده‏اش را سپاسگزار باشی و این عطیه الهی مباركت باد، او به رشد دلپذیر برسد و تونیز ازنیكی و خیرش بهره‏مند شوی."(1) پس از آن كه از نگرش علی علیه‏السلام نسبت به فرزند آگاه شدیم، اینك به آثار و نتایج تربیت فرزند از دیدگاه آن حضرت اشاره مي‏كنیم؛ آن حضرت درسخنی كوتاه و در عین حال عمیق و ظریف، تربیت و ادب‏آموزی را میراثی بی مانند تلقی نموده‏اند. معمولاً با در گذشت انسان، نگهبان میزان و مقدار میراث به ارث گذاشته او معطوف است و چنانچه فردی متمّول و ثروتمند باشد، اقلامی از میراث همانند زمین ، خانه و ماشین در نظر كوته نظران، بزرگ و مهم جلوه مي‏نماید امّا از دیدگاه امام مربیان، علی علیه‏السلام ، میراثی به مانند ادب و تربیت وجود ندارد"لامیراث كالادب"(2) و هرگز املاك و دارایي‏های باقیمانده مادّی، قابل مقایسه با میراث گرانبهای ادب و تربیت صحیح برای فرزندان نیست. واز این روست كه در سخنی دیگر، آنحضرت فرمود:"گرانبهاترین چیزی كه پدران برای فرزندانشان به ارث مي‏گذارند، ادب است."(3) علی علیه‏السلام ثمره و محصول تربیت صحیح را پرورش فرزند صالح و پیامد بي‏توجهی به امر خطیر تربیت را "رشد یافتن فرزند ناصالح " برشمرده و برای هریك از این دو، آثار و نتائج مثبت و منفی بیان نموده‏اند. از دیدگاه آن حضرت فرزند صالح مایه انس و آرامش والدین است لذا مي‏فرماید: "انس و آرامش در سه چیز است: همسری كه با شوهرش توافق داشته باشد، فرزندی كه صالح باشد و برادری كه موافق و هم رأی انسان باشد."(4) همچنین در سخن دیگری فرزند صالح را نیكوترین یادگار و بلكه مساوی با همه یادگارهای باقیمانده از والدین، معرفی مي‏نماید: "الولد الصالح احد الذِكرین" مرحوم خوانساری در ترجمه و شرح خود بر "غررالحكم و دررالكلم" ذیل این حدیث مي‏گوید: "فرزند صالح نیكوتر دو یاد است؛ یعنی اسباب یاد كسی به نیكویی دوتاست: یكی فرزند صالح كه از او بماند و دیگری سایر اسباب او. فرزند صالح نیكوتر از همه آنهاست یا اینكه فرزند صالح را با هر سببی بسنجند، از آن سبب نیكوتر است"(5)
از سویی دیگر آن حضرت آثار سوء و پیامدهای منفی پرورش فرزند ناصالح را مـورد توجه قـرار داده و همـه رهـروان صدیق خود را از بي‏توجهی به تربیت صحیح فرزندان برحذر داشته است. ایشان در سخنی فرزند ناصالح را مایه نابودی شرف و بلندی مرتبه پدران خود و عیبناك كننده پیشینیان خود معرفی مي‏نماید.(6) و در كلامی دیگر از فرزند ناصالح به آلوده كننده‏پیشینیان خود و فاسد كننده اولاد و بازماندگان یاد
مي‏كنند.(7) همچنین در سخنی دیگر او را مایه محنت و شومی دانسته(8) و در بیانی بلیغ، فرزند ناخلف را شدیدترین مصیبتها معرفی نموده‏اند(9). فرزند ناصالح نه تنها خویشتن خود را گم نموده و گوهر بندگی و انسانیت خویش را از دست مي‏دهد، كه گاهی ممكن است پدر صالح و شایسته را به انسانی ناصالح مبدل گرداند؛ علی علیه‏السلام درباره زبیر فرمود: " پیوسته زبیر مردی از ما اهلبیت علیهم‏السلام بود تا اینكه فرزند شوم و ناخلف او عبدالله بزرگ شد ( و او را از ما جدا كرد."(10)

ب) ضرورت تسریع در تربیت فرزندان از دیدگاه امام علی علیه‏السلام : برای موجوداتی كه در طریق تغییر، تحول، رشد و تكامل هستند معمولاً موسم مناسبی وجود دارد كه در آن به بهترین و مناسب‏ترین رشد خود مي‏رسند و آثار مورد انتظار از آنها تجلی مي‏یابد، گلها در موسم بهار مي‏رویند، چشمه ها در فصل زمستان جاری مي‏شوند. ابرها در زمستان بارور می گردند و قطرات بارانش میهمان زمین مي‏گردند و ... تربیت فرزند نیز موسم مناسب خود را دارد كه در آن بهتر و آسانتر به بار مي‏نشیند. موسم مناسب تربیت، در اوایل زندگی یعنی دوره كودكی، نوجوانی و عنفوان جوانی است، آنگاه كه فرزند هنوز قلبی آسمانی و بي‏آلایش دارد، آنگاه كه هنوز هواهای نفسانی و خواهشهای غیر انسانی به سرزمین وجود او هجمه نیاورده ، آنگاه كه هنوز پلیدي‏ها و زنگارها میهمان ناخواسته دل او نگشته و كشتزار دل او آماده پذیرش هر بذری است. از سوی دیگر والدین به عنوان مهمترین مربیان فرزندان خود نیز همیشه فرصت و حوصله تربیت ـ كه امری ظریف و در عین حال پیچیده است.ـ را ندارند زیرا آنگاه كه بهار عمر والدین به روزهای آخر رسید و ضعف و سستی بر آنان مستولی گشت و حافظه‏شان چونان جسمشان به ضعف و نقصان گرائید توان تربیت و راهنمایی مفید رانداشته و از ایفای نقش مربیگری برای فرزندان عاجز مي‏گردند. علی علیه‏السلام مربی بزرگ بشریت در منشور تربیتی خود به امام حسن مجتبی علیه‏السلام در به این نكته مهم و ظریف توجه نموده و دیدگاه تربیتی گرانسنگی ارائه نموده است؛ آن حضرت فرموده‏اند: "فرزند دلبندم! چون دیدم سالیانی راپشت سر نهاده و به سستی در افتاده‏ام، بدین وصیت برای تو مبادرت نموده‏ام و خصلتهایی رادر آن بر شمردم پیش از آنكه مرگ بشتابد و مرا دریابد و آنچه در اندیشه دارم به تو ناگفته ماند یا اندیشه‏ام همچون تنم نقصان بهم رساند یا پیش از نصیحت من پاره‏ای خواهشهای نفسانی بر تو غالب گردد یا فریبندگیهای دنیا تو را بفریبد و همچون شتری گریزان و نافرمان باشی. و به‏درستی كه دل جوان همچون زمین ناكشته است، هرچه درآن افكنند، بپذیرد. پس به ادب آموختنت پرداختم پیش از آنكه دلت سخت شود و خِرَدت هوایی دیگر گیرد..."(11) و در قسمت دیگر آن، مي‏فرماید:"... چون به كار تو چونان پدری مهربان عنایت داشتم و بر ادب آموختنت همت گماشتم،چنان‏دیدم كه این عنایت در عنفوان جواني‏ات به كار رود و در بهار زندگانی كه‏نیتی پاك داری و نفسی صاف و بي‏آلایش..."(12)

ج) هدف نهایی از تربیت فرزند: در نظام تربیتی اسلام بحث اهداف از كلیدي‏ترین مباحث بوده و جایگاه مهمّی در آن دارد چرا كه بدون داشتن هدف و تعیین آن، امكان برنامه ریزی و نیز ارزیابی فعالیتهای تربیتی به آسانی ممكن نیست. در تربیت فرزندان آن هم در جامعه اسلامی، داشتن هدفهای الهی بسی مهمّ و تعیین كننده است. اكنون سؤال این است كه در نظام تربیتی اسلام هدف از تربیت چه باید باشد؟ آیا هدف صرفاً تولید نسل و افزودن بر اعضای جامعه است؟ آیا هدف صرفاً پرورش فرزند سالم است؟ آیا هدف تربیت نیروی انسانی برای تداوم جامعه اسلامی و به انجام رسانیدن امور آن است؟ و یا اینكه علاوه بر اینها، اهداف مهمتر و مقدستری وجود دارد؟ و بالاخره از دیدگاه بزرگ مربی اسلام، علی علیه‏السلام هدف از داشتن فرزند و تربیت آن چیست؟ بانگاهی به دیدگاهها و سیره تربیتی علی علیه‏السلام آشكار مي‏شود كه در نظام تربیت اسلامی هدف نهایی از تربیت، رسیدن فرزند به مقام اطاعت وعبودیت الهی است، هدف نهایی، تربیت انسانی است كه مطیع پروردگار و تسلیم درآستان او باشد. امیرمؤمنان علی علیه‏السلام درضمن حدیثی پیش از تولد فرزند، هدف نهایی از تربیت را به‏طور غیر مستقیم بیان نموده و به‏راستی آن حضرت در سفره تربیتی خویش بدین هدف تحقق بخشیده و فرزندان خود را با توجه به آن، تربیت نموده‏اند. مرحوم ابن‏شهرآشوب به سند خود از آن حضرت نقل مي‏كند كه فرمود:"من از خداوند خویش طلب فرزندان زیبا چهره و نیكوقامت ننموده‏ام، بلكه از من از خداوند خویش طلب فرزندان زیبا چهره و نیكوقامت ننموده‏ام، بلكه از پروردگارم خواسته‏ام فرزندانم مطیع او باشند و از او بترسند تا وقتی با این صفات به آنها نظر افكنم مایه چشم روشنی من باشند. پروردگارم خواسته‏ام تا فرزندانم مطیع او باشند و از او بترسند تا اینكه وقتی با این صفات به آنها نظر افكنم مایه چشم روشنی من باشند."(13)

مبحث دوم: ابعاد تربیت از دیدگاه و سیره امام علی علیه‏السلام :

انسان موجودی است كه از ابعاد گوناگون برخوردار است و به تبع آن تربیت نیز ابعادی دارد كه خود به اقسامی تقسیم مي‏گردد: تربیت اخلاقی، تربیت دینی، تربیت جسمانی، تربیت اجتماعی و... درسیره تربیتی نخستین امام شیعیان نیز این ابعاد و انواع تربیت مورد توجه واقع گردیده با بررسی كامل و مفصّل هر یك از این ابعاد و انواع، نیازمند ارایه یك مقاله مستقل وبلكه یك كتاب است ولی از آنجا كه موضوع این مقاله، عام بوده وامكان بررسی مفصل هركدام دراین مقاله وجود ندارد، به‏ناچار بصورت اشاره واگذرا بدان نظر مي‏افكنیم.

تربیت دینی: مراد ما از تربیت دینی محدوده خاصی است، هر چند تربیت دینی به‏یك معنا بسیار عام و گسترده است و شامل همه ابعاد وجودی انسان مي‏گردد امّا در اینجا، مراد از تربیت دینی، مقابل تربیت اخلاقی، اجتماعی و سایر ابعاد است و عمدتاً حوزه مربوط به عقاید و احكام عبادی از دین را شامل مي‏گردد. تربیت دینی به این معنا در سیره تربیتی امام‏علی علیه‏السلام از اهمیت خاصی برخوردار است و در ذیل به نمونه‏هایی از آن اشاره مي‏كنیم:

1 - نماز: یكی از بارزترین مصادیق تربیت دینی و بلكه مهمترین نمود آن در حوزه احكام و عبادات، نماز است. نماز بزرگترین فریضه‏الهی وپیش درآمد قبولی سایر اعمال و عبادات است. علی علیه‏السلام در طول عمر با بركتشان زیباترین جلوه‏ها را در نماز به‏نمایش گذاشتند، او در حالت جنگ و صلح، بیماری و سلامت،در خانه و مزرعه، برمسند حكومت و خانه‏نشینی 25 ساله و در همه حالات و شرائط، نماز مهمترین عمل او بود و فرزندان خود رابدان سفارش مي‏نمود. در وصیتی به امام حسن علیه‏السلام و تمامی خانواده و فرزندانش آنها رابه نماز سفارش كرده مي‏فرماید: "از خدا بترسید، از خدا بترسید درباره نماز زیرا كه نماز بهترین كارهاو ستون دین شماست "(14) او نه تنها خود و فرزندانش به نماز اهمیت مي‏دادند كه همه پیروان وشیعیان خود را به تعلیم نماز به فرزندان و سعی در تشویق آنان به مدوامت بر آن، فرا خوانده‏اند. آن حضرت فرمود: "علّموا صیسانكم الصلوة و خذوهم بها اذا بلغوا الحلم" "در كودكی به فرزندانتان نماز راتعلیم دهیدو هنگام بلوغ، آنان را به نماز وا دارید."(15) فریضه‏نماز درتربیت دینی چنان مهم است كه حتی در پیش از بلوغ، تنبیه مختصر فرزند به‏خاطر ترك آن، روا دانسته شده است. علی علیه‏السلام خطاب به یكی از اصحاب فرمود: "كودكان اهل خانه‏ات را با زبان به نماز و طهارت تأدیت نما و وقتی به سن ده سالگی رسیدند، آنان را بر ترك آن، تنبیه بدنی نما ولی از سه بار بیشتر تجاوز نكند."(16) نكته قابل توجهی كه در این دو حدیث وجود دارد، توجه حضرت به مراحل تربیت و نیز روش آشنا نمودن فرزندان با نماز و اقامه آن است، زیرا در مورد نماز بین دوره كودكی و بلوغ فرق گذاشته‏اند، در دوره كودكی تاقبل از ده سالگی فقط سفارش به آموزش و تعلیم نماز نموده‏اند و تنها به اقدام زبانی و سفارش كلامی اكتفا نموده‏اند، در این مرحله تأكید بر آمادگی و زمینه سازی برای اقامه نماز شده است. اما در سن ده سالگی هر چند هنوز به‏حّد بلوغ نرسیده امّا بعلت رشد مناسب كودك در این سن و تا حدودی رسیدن به سن تمییز و تشخیص، تأكید عملی بر اقامه نماز است و آنگاه كه به سن بلوغ رسیدند تأكید بر واداشتن آنها به نماز و ترك نكردن آن است.

2 ـ آموزش قرآن: قرآن كتاب آسمانی و مهمترین منبع اسلامی است، قرآن سرچشمه معارف الهی است و در تربیت دینی جایگاهی بس عظیم دارد. علی علیه‏السلام در نامه تربیتی خود به فرزندش امام‏حسن علیه‏السلام بعد از آنكه براهمیت تربیت و تسریع در آن تأكید مي‏نمایند، نخستین اقدام خود را تعلیم و آموزش قرآن و معارف و احكام حلال وحرام آن بیان مي‏كند:"... واَنْ ابتدئك بتعلیم كتاب‏اللّه و تأویله وشرایع الاسلام و احكامه و حلاله و حرامه لا اجاوز ذالك بك الی غیره..."،"نخست تو را كتاب خدا بیاموزم وتأویل آن رابه‏تو تعلیم دهم و شریعت اسلام و احكام آن را از حلال و حرام بر تو آشكار سازم و (درآغاز) به چیزی غیر از قرآن نپردازم."(17) همچنین آن حضرت در توصیه به فرزندش محمدبن حنیفه، فرمود: "...برتو باد به خواندن قرآن و عمل كردن به آنچه در آن است و اینكه به مقررات و دستورات حلال و حرام آن و امر و نهی آن پایبند باشی. همچنین خواندن قرآن رادر شب و روز و هنگام تهجّد برخود لازم بدانی چرا كه قرآن عهدنامه‏اي‏است از سوی خداوند تبارك و تعالی به خلق خود، پس واجب است بر هر مسلمانی كه در هر روز به عهدنامه خود بنگرد ولو پنجاه آیه باشد."(18)

3 ـ تعلیم دعا: در تربیت دینی، دعا و درخواست از خداوند جایگاه ویژه‏ای دارد. دعا ابزاری است كه بنده را به خالق پیوند مي‏دهد و از طریق آن، نیازهای فردی و درونی خویش را با خداوند قادر متعال در میان مي‏گذارد و در پرتو آن به سكون و آرامش نایل مي‏آید. علی علیه‏السلام در سیره تربیتی خویش به عنصر دعا اهمیت زیادی قائل شده‏اند. آن حضرت هم دعاهایی را به فرزندان خود تعلیم مي‏دادند و هم آنان
قرآن عهدنامه‏اي‏است از سوی خداوند تبارك و تعالی به خلق خود، پس واجب است بر هر مسلمانی كه در هر روز به عهدنامه خود بنگرد ولو پنجاه آیه باشد. را بر مداومت بر آن توصیه مي‏نمودند. امام حسین علیه‏السلام مي‏فرماید: "پدرم مرا به خواندن دعای جوشن كبیر و حفظ و بزرگداشت آن توصیه نمودند و سفارش كردند كه در هنگام وفاتشان آن را بر كفنشان بنویسم و آن را به خانواده‏ام تعلیم دهم و آنان را بر خواندن آن برانگیزانم."(19) هر چند در روایات برای دعا اوقات خاصی بیشتر مورد تأكید قرار گرفته و برخی دعاهای خاص در اوقات خاص وارد شده، امّا علی علیه‏السلام در سیره تربیتی خود هر فرصت مناسب را مغتنم شمرده و به تعلیم دعا به فرزندانش پرداخته، برای نمونه در هنگام غذا خوردن فرزندش امام مجتبی علیه‏السلام را به دعایی همیشگی سفارش نموده و در ضمن آن به نقش تغذیه و سلامتی جسمانی برای انجام عبادات و نیز وسیله بودن غذا برای توان عبادت بیشتر، اشاره مي‏نماید؛ آن حضرت فرمود: "فرزندم! هیچ لقمه سرد یا گرمی را مخور و هیچ شربت یا جرعه آبی را منوش الاّ اینكه قبل از خوردن و آشامیدن، این دعا را بخوانی "اللّهمّ انّی اسئلك فی اكلی و شربی السلامة من وعكه والقوّة به علی طاعتك و ذكرك و شكرك فیما بقیته فی بدنی و اَنْ تشجعنی بقوّته علی عبادتك و ان تلهمنی حسن التحرز من معصیتك.."(20) امام علی علیه‏السلام به دلیل اهمیت دعا و نقش آن در تربیت دینی، نه تنها در طول زندگی خویش به فرزندان خود تعلیم دعا مي‏نمودند بلكه در واپسین لحظات عمر خویش و در هنگام احتضار نیز از این امر غافل نبودند، چنانكه در همان حالت حساس احتضار به فرزند خویش امام‏حسن علیه‏السلام دعایی راتعلیم نموده‏اند(21).

4 - آشنایی با علوم اهل بیت علیهم‏السلام آشنا نمودن فرزندان با علوم اهلبیت علیهم‏السلام و سخنان و عقاید مربوط به آنان، از جمله عناصر مهم تربیت دینی در فرهنگ شیعی و علوی است. بر والدین ضروری است كه ضمن آشنا نمودن اجمالی آنان با مذاهب اسلامی عقاید حقّه شیعه را به آنان تعلیم دهند و بذر محبت اهلبیت علیهم‏السلام را در دلهای آنان بیفشانند و آنان را با معارف غنی، متقن و روشنگر اهلبیت علیهم‏السلام آشنا نمایند. تعلیم معارف و محاسن دانش ناب اهلبیت علیهم‏السلام به فرزندان آنها را در حریم امن عقیده قرار داده و از آثار شوم هجوم عقاید و اندیشه‏های ناپاك مصون مي‏دارد. مرحوم صدوق با سند خود در حدیث چهارصدگانه از علی علیه‏السلام نقل كرده است كه حضرت فرمود:"علّموا صبیانكم من علمنا ماینفعهم اللّه به لاتغلب علیهم المرجئة برأیها"،"به كودكان خود آن مقدار از دانش ما كه به‏حال آنان مفید است، تعلیم دهید تا اندیشه و نظر مرجئه(22) برآنان غالب نگردد."(23)5 ـ رعایت آداب و سنن اسلامی در هنگام تولد فرزند: در سیره تربیتی معصومین علیهم‏السلام از لحظه تولد نوزاد، فعالیتهای تربیتی آغاز مي‏گردد و با اینكه نوزاد توان بالفعل درك اشیاء و اعمال را ندارد امّا در عین حال انجام برخی آداب و مراسم برای تربیت صحیح او درآینده مؤثر است، از این رو علی علیه‏السلام در ضمن حدیث چهارصدگانه خود به اصحابش، آنان را به انجام این آداب در هنگام ولادت فرزندانشان توصیه نموده‏اند:"...در روز هفتم برای فرزندانتان عقیقه نمایید و به مقدار وزن موهای سر فرزندتان نقره صدقه دهید. رسول خدا صلي‏الله‏علیه‏و‏آله نسبت به حسن و حسین و سایر فرزندانش اینچنین رفتار نمود."(24) و در قسمت دیگر حدیث مي‏فرماید:" فرزندان خود را روز هفتم ختنه كنید و گرما و سرما شما را از این كار بازندارد كه این باعث پاكیزگی بدن نوزاد است..."(25)

پی نوشت ها:

1 ـ نهج‏البلاغه، قصارالحكم، شماره354 و عبدالمجید معادیخواه، فرهنگ آفتاب، ج7،ص3902. 2 ـ خوانساری، محمد، شرح غررالحكم و دررالكلم آمدی، ج6، ص353. 3 ـ همان، ج3، ص438. (خیرماورث الآباء الأبناءالادب). 4 ـ همان، ج2، ص141. (الانس فی ثلاثه، الزوجة‏الموافقه والولدالصالح و الاخ الموافق). 5 ـ همان، ص23. 6 ـ همان، ج6، ص222 (ولدالسوءیهدم الشرف و یشین السلف). 7 ـ همان، (ولدالسوء یعرُّ السلف و یفسد الخلف). 8 ـ همان، ج6، ص224 ( ولدعقوقٌ محنة و شوءمٌ).
9 ـ همان، ج2، ص392 (اشدُّ المصائب سوء الخلف). 10 ـ نهج‏البلاغه، قصارالحكم، شماره453 (قال علیه‏السلام : مازال الزبیر رجلاًمنّا اهل البیت حتی نشاءَابنه المشؤوم عبدالله). این حدیث در برخی از نسخ موجود نهج ‏البلاغه مثل شرح ابن ابی الحدید و شرح نهج‏البلاغه علامه خویی و ما آن را از معجم‏المفهرس نهج‏البلاغه اثر محمد دشتی، ص124 نقل كرده‏ایم كه تحت شماره453 در قصارالحكم آمده است. 11 ـ نهج‏البلاغه، نامه31، با استفاده از ترجمه نهج‏البلاغه اثر دكتر سید جعفر شهیدی، ص297. 12 ـ نهج‏البلاغه، همان با استفاده از ترجمه دكتر شهیدی، ص298. 13 ـ مجلسی،محمد باقر، بحارالانوار، ج104، ص98. 14 ـ رسولی محلاتی، هاشم، وصایاء الرسول و الائمه علیهم‏السلام با ترحمه فارسی ، ص184. 15 ـ خوانساری،محمد، شرح غررالحكم و دررالكم، ج4ص353. 16 ـ محمدی ری شهری، میزان الحكمة، ج1،ص75 به نقل از تنبیه‏الخواطر و نزهة‏الناظر، ص390. 17 ـ نهج‏البلاغه، نامه31،با استفاده از ترجمه دكتر شهیدی، ص298. 18 ـ راجی قمی، محمد،پندهای پدران به فرزندان، ص162 و 163. 19 ـ مجلسی، محمد باقر، بحارالانوار، ج91، ص384 و مستدرك الوسائل، ج2، ص232. 20 ـ طبرسی، حسن‏بن‏فضل، مكارم الاخلاق، ص74. 21 ـ ر.ك: مجلسی، محمد باقر، بحارالانوار، ج92 ص179.
22 ـ المرجئة فی مقابلة الشیعة، من الارجاء بمعنی التأخیر لتأخیرهم علیا علیه‏السلام عن مرتبته و قد یطلق فی مقابلة الوعیدیة (ر.ك: الكافی، ج6، ص47 ) و نیز ر.ك: طریحی، مجمع البحرین ج1، ذیل ماده "رجاء". 23 ـ حسّر عاملی، محمد بن حسن، وسائل الشیعه، ج15، ص197 به‏نقل از خصال صدوق، ج2، ص157 و ابن‏شعبه حرانّی، تحف‏العقول، ص68. 24 ـ صدوق، محمد بن علی بن الحسین، الخصال، ترجمه و تصحیح احمد فهری، ص751. 25 ـ همان، ص776 و حرّ عاملی، وسائل الشیعه، ج15،ص153.

منابع: 1.خوانساری، محمد، شرح غررالحكم و دررالكلم آمدی، ج6، ص353، . 2.خوانساری، محمد، شرح غررالحكم و دررالكلم آمدی، ج6، ص353، . 3.خوانساری، محمد، شرح غررالحكم و دررالكلم آمدی، ج6، ص353، .
4.نهج‏البلاغه، قصارالحكم، شماره354 و عبدالمجید معادیخواه، فرهنگ آفتاب، ج7،ص3902. 5.نهج‏البلاغه، نامه31، با استفاده از ترجمه نهج‏البلاغه اثر دكتر سید جعفر شهیدی، ص297. 6.مجلسی،محمد باقر، بحارالانوار، ج104، ص98. 7.رسولی محلاتی، هاشم، وصایاء الرسول و الائمه علیهم‏ السلام با ترحمه فارسی ، ص184.
8.محمدی ری شهری، میزان الحكمة، ج1،ص75 به نقل از تنبیه‏الخواطر و نزهة‏الناظر، ص390. 9.مجلسی، محمد باقر، بحارالانوار، ج91، ص384 و مستدرك الوسائل، ج2، ص232.
10.طبرسی، حسن‏بن‏فضل، مكارم الاخلاق، ص74. 11.حسّر عاملی، محمد بن حسن، وسائل الشیعه، ج15، ص197 12.خصال صدوق، ج2، ص157 و ابن‏شعبه حرانّی، تحف‏العقول، ص68. 13.صدوق، محمد بن علی بن الحسین، الخصال، ترجمه و تصحیح احمد فهری، ص751. 14.حرّ عاملی، وسائل الشیعه، ج15،ص153.

منبع:نشریه فرهنگ كوثر ، شماره 34

برچسب‌ها:
پیش فروش اینترنتی بلیت قطارهای مسافری نوروزی

به گزارش فارس، پیش فروش اینترنتی بلیت قطارهای مسافری نوروزی حدفاصل تاریخ 25 اسفند 1392 تا 15 فروردین 1393، از ساعت 20 امروز شنبه 26 بهمن‌ماه آغاز می‌شود.

‌کاربران برای خرید اینترنتی بلیت قطار، ابتدا وارد سایت اینترنتی سامانه یکپارچه فروش بلیت قطار به نشانی http://ticket.rai.ir شده یا از طریق لینک «فروش اینترنتی بلیت» در سایت «شرکت حمل و نقل ریلی رجاء»‌ به نشانی www.raja.ir و یا به طور مستقیم با نشانی‌ http://ticket.raja.ir وارد صفحه مذکور می‌شوند.

برنامه زمان‌بندی فروش اینترنتی بلیت قطارهای نوروزی در محورهای مختلف به شرح زیر است:

ساعت 20 امروز شنبه 26 بهمن‌ماه پیش‌فروش اینترنتی بلیت قطارهای محور‌های شمال، ‌آذربایجان، شمال‌غرب و قطارهای کمربندی منتهی به مشهد آغاز می‌شود.

ساعت 20 روز یکشنبه 27 بهمن‌ماه پیش فروش اینترنتی بلیت قطارهای محور‌های جنوب، جنوب شرق، شرق، اصفهان، هرمزگان و قطارهای منتهی به کمربندی مشهد آغاز می‌شود.

ساعت 20 روز دوشنبه 28 بهمن 1392، پیش فروش اینترنتی بلیت قطارهای محورهای خراسان شامل قطارهای تهران - مشهد، نیشابور ،طبس و خواف آغاز می‌شود.

* فروش بلیت تخفیف‌دار در ایام نوروز برای برخی مسیر‌ها

هموطنان با توزیع سفرهای خود در ایام مختلف، از قطارهای گوناگون این شرکت در مسیرهای مختلف با ارائه بلیت تخفیف دار استفاده کنند.

مطابق لیست ارائه شده از سوی شرکت رجاء، بلیت قطارهای مختلف به شرح ذیل با تخفیف به متقاضیان سفر در نوروز ارائه می‌شود:

- حدفاصل تاریخ‌های 26 لغایت 29 اسفند 92 با 25 درصد تخفیف شامل: مسیر مشهد - تهران قطارهای تندروی پردیس به شماره 373، 375 و 377 همچنین قطار دو طبقه صبا به شماره 381- قطار دوطبقه صبا مشهد - شاهرود به شماره 327- سالن‌های دانمارکی از قطار نیشابور- تهران به شماره 355- قطار دوطبقه صبا شاهرود- تهران به شماره 951

- حدفاصل تاریخ‌های 26 اسفند 92 لغایت اول فروردین 1393 از 20 لغایت 30 درصد تخفیف شامل: قطار دانمارکی مشهد - تهران به شماره 351، قطار دانمارکی و اتوبوسی ساری - تهران به شماره 219 همچنین قطار اتوبوسی تربت – تهران به شماره 355 ( با 25 درصد تخفیف)- قطارهای اتوبوسی مشهد- تهران به شماره های 379، 365، 371، 349، 361، 323، 363 و 347 ( با 30 درصد تخفیف)- سالن های دانمارکی از قطارهای مشهد - سمنان به شماره 325 و خواف – تهران به شماره 357 ( با 20 درصد تخفیف)

- حدفاصل تاریخ‌های 25 اسفند 92 لغایت 13 فروردین 93 با 20 درصد تخفیف شامل قطار‌: مراغه - تهران به شماره 421

- حدفاصل تاریخ‌های 9 لغایت 15 فروردین 1393 از 20 تا 30 درصد تخفیف شامل قطار دانمارکی تهران - مشهد به شماره 350 و قطار اتوبوسی تهران - تربت به شماره 354 ( با 25 درصد تخفیف) – قطارهای اتوبوسی تهران - مشهد به شماره 378، 364، 370، 348 و 360 ( با 30 درصد تخفیف) - سالن های دانمارکی از قطارهای سمنان- مشهد به شماره 324 و تهران- خواف به شماره 356 ( با 20 درصد تخفیف)

- تاریخ‌های 10، 12 و 14 فروردین 1393 با 30 درصد تخفیف شامل: قطار اتوبوسی تهران - مشهد به شماره 322

- حدفاصل تاریخ‌های 13 لغایت 15 فروردین 1393 با 25 درصد تخفیف شامل: مسیر تهران - مشهد قطارهای تندروی پردیس به شماره‌های 372، 374 و 376 همچنین قطار دوطبقه صبا به شماره 380 و قطارهای اتوبوسی به شماره های 362، 364- قطار دوطبقه صبا تهران- شاهرود به شماره 950- قطار دوطبقه صبا شاهرود- مشهد به شماره 326- سالن های دانمارکی از قطار تهران - نیشابور به شماره 354- قطار دانمارکی و اتوبوسی تهران - ساری به شماره 218

بنابراین گزارش پیش‌فروش حضوری نیز‌ بعد از فروش اینترنتی، به زودی آغاز می‌شود.

برچسب‌ها:
قیمت بلیط قطار برخی مسیرهای کشور

 
قيمت بليط در برخي مسيرهاي به شرح زير است.



برچسب‌ها:
تصاویر راهپیمائی22بهمن1392

برچسب‌ها:
مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا گفت: پشتیبانی از ولایت مهمترین پیام راهپیمایی ۲۲ بهمن برای جهانیان ا

      مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا گفت: پشتیبانی از ولایت مهمترین پیام راهپیمایی ۲۲ بهمن برای جهانیان است.       

به گزارش مهر، سردار سرلشکر پاسدار دکتر سیدیحیی صفوی روز سه شنبه در حاشیه راهپیمایی 22 بهمن به خبرنگاران گفت: حضور باشکوه و بابصیرت و هوشیارانه ملت بزرگ ایران در صحنه راهپیمایی 22 بهمن دارای پیام های بسیاری باری جهانیان است و این پیام ها جواب کوبنده به توطئه ها و یاوه گویی دشمنان نظام و ولایت فقیه است.

وی با تاکید بر اینکه ملت مقتدر و عزتمند با حضور باشکوه خود در صحنه راهپیمایی 22 بهمن جواب یاوه وگویی های دولت های استکباری را داده اند ادامه داد: حضور پرشور و بی نظیر ملت ایران در راهپیمایی 22 بهمن پاسخی محکم به یاوه گویی های دشمنان بویژه مقامات آمریکایی است.

سردار صفوی با یادآوری حضور 35 ساله ملت در صحنه حماسه حضور 22 بهمن افزود: همانگونه که مقام معظم رهبری امسال  را سال حماسه سیاسی و اقتصادی اعلام فرموده بودند  مردم در انتخابات 24 خردادماه حماسه سیاسی خلق کردند و امروز هم در صحنه راهپیمایی 22 بهمن حماسه دیگری توسط ملت بزرگ ایران با حضور باشکوه و گسترده خلق شد.

مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا افزود: در حال حاضر نوبت به دولتمردان و کارگزاران کشور است تا در زمینه اقتصادی حماسه خلق کنند و نسبت به رفع مشکلات اقتصادی با تدبیر حل کنند.

سردار صفوی  افزود: دولتمردان وظیفه دارند با رفع مشکلات معیشتی مردم، بیکاری و مسائل اقتصادی گامی اثرگذار در تحقق کامل نامگذاری سال بردارند

وی با اشاره به اینکه حماسه سیاسی را مردم آفریدند و دولتمردان نیز باید حماسه اقتصادی را خلق کنند تاکید کرد: تامین نیازهای اساسی مردم و حل تدریجی مشکلات اقتصادی باید بیش از گذشته مورد توجه دولتمردان قرار گیرد تا مردم چهره رفاه و آسایش را بینند.

سردار صفوی با تاکید بر اینکه راهپیمایی 22 بهمن امسال یکبار دیگر اقتدار، بالندگی و ایستادگی ملت سرافراز ایران اسلامی را در جهان به نمایش گذاشت افزود: در صحنه های مختلف حضور، ملت ایران با گذشت 35 سال از پیروزی انقلاب اسلامی در عرصه های مختلف همانند هشت سال دفاع مقدس از کیان و سرزمین خود جانانه دفاع کرده است.

وی ادامه داد: حضور گسترده اقشار مختلف مردم در این روز تاریخی نشان داد که به آرمانها و اهداف مقدس نظام اسلامی پایبند هستند و ذره ای عقب نشینی نخواهند کرد.

مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا با اشاره به شکست آمریکا در عراق و افغانستان و ناتوانی این کشور در حمله نظامی  به سوریه افزود: آمریکا در همه صحنه های توطئه علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران شکست خورده است و این به برکت رهبری مقتدر و هوشیار و نیروهای مسلح و آماده و توانمند و ملت همیشه در صحنه و پیرو ولایت بوده است.

سردار صفوی با بیان اینکه ایران غیر قابل مقایسه با عراق، افغانستان و سوریه است ادامه داد: جمهوری اسلامی همواره نقش مهم و تعیین کننده ای در تثبیت امنیت منطقه و مقابله با هر گونه تجاوزگری بیگانگان دارد.

 

 

 

 

برچسب‌ها:
اوباما: به اجرای تحریم‌های کنونی شدیدا پایبندیم
 
اوباما : آمریکا و فرانسه بر اعمال قدرتمند تحریم‌های کنونی علیه ایران، تفاهم دارند. وی در ادامه با اشاره به در جریان بودن مذاکرات صلح سوریه در ژنو، از کشورهای جهان خواست از ورود نیروهای خارجی به سوریه جلوگیری کنند. رئیس‌جمهور آمریکا همچنین گفت مسکو باید اطمینان حاصل کند که دولت سوریه به تعهد خود مبنی بر امحای تسلیحات شیمیایی پایبند است.
 
رئیس جمهور آمریکا در کنفرانس خبری مشترک با همتای فرانسوی خود با بیان اینکه شدیدا به اجرای تحریم‌های کنونی پایبند هستند گفت:این پیام را هم باید به ایرانی‌ها بدهیم که در صورتی که موضوع هسته‌ای حل و فصل نشود، تحریم‌های بیشتری در دستور کار قرار می‌گیرد.
به گزارش فارس، «باراک اوباما» و «فرانسوا اولاند» روسای‌جمهور آمریکا و فرانسه روز سه‌شنبه در کنفرانس خبری مشترک در کاخ سفید حاضر شدند. رئیس‌جمهور آمریکا در ابتدای این نشست به مذاکرات هسته‌ای با ایران پرداخت و مدعی شد: «اتحاد ما... به همراه تحریم‌های قدرتمند توانست بخش‌های کلیدی برنامه هسته‌ای ایران را تعلیق کرده و به عقب بازگرداند.»
اوباما به علاوه گفت که آمریکا و فرانسه بر اعمال قدرتمند تحریم‌های کنونی علیه ایران، تفاهم دارند. وی در ادامه با اشاره به در جریان بودن مذاکرات صلح سوریه در ژنو، از کشورهای جهان خواست از ورود نیروهای خارجی به سوریه جلوگیری کنند. رئیس‌جمهور آمریکا همچنین گفت مسکو باید اطمینان حاصل کند که دولت سوریه به تعهد خود مبنی بر امحای تسلیحات شیمیایی پایبند است.
اوباما ضمن تمجید از دولت فرانسه و تاکید بر روابط دوجانبه، گفت دعوت اولاند برای سفر به فرانسه در ماه ژوئن را پذیرفته است.
«فرانسوا اولاند» رئیس‌جمهور فرانسه نیز در این نشست به موضوع برنامه هسته‌ای ایران پرداخت و گفت با اوباما موافق است که ۱+۵ توانسته است بخش‌هایی از برنامه هسته‌ای ایران را متوقف کند. وی در مورد سوریه نیز به موضوع تصمیم چند ماه قبل کشورهای غربی برای حمله به سوریه اشاره کرد و گفت فرانسه آن زمان برای اقدام نظامی آماده بود، اما «رئیس‌جمهور اوباما به ما یادآوری کرد که گزینه‌های دیگری هم وجود دارد.»
اوباما در پاسخ به سوالی در مورد سوریه و اینکه آیا نباید فشارها بر دولت این کشور را افزایش داد، گفت وضعیت سوریه برای این کشور، برای منطقه و برای امنیت جهانی بد است، چراکه این منطقه محلی امن برای گروه‌های تندرو ایجاد کرده است. وی همچنین گفت طبق بیانیه ژنو ۱، باید در سوریه دولتی انتقالی تشکیل شود که در بر گیرنده همه گروه‌های قومیتی در این کشور باشد. وی افزود که هنوز تا دستیابی به چنین دولتی فاصله زیادی وجود دارد.
اوباما گفت هم آمریکا و هم فرانسه به حمایت از مخالفان میانه‌رو در سوریه ادامه می‌دهند و همچنین به کمک‌های انسان‌دوستانه به سوریه متعهد هستند. وی تاکید کرد که در وضعیت کنونی سوریه، راه‌حل نظامی وجود ندارد.
وی در مورد اجرای توافق هسته‌ای با ایران هم گفت: «ما به شدت به اجرای تحریم‌های کنونی پایبند هستیم... ما برای ایرانی‌ها هم روشن کرده‌ایم که کوتاه نمی‌آییم... در گفت‌وگوهای خصوصی با رئیس‌جمهور اولاند، او نیز احساسی مشابه داشت... ما تحریم‌های جدید نمی‌خواهیم، چراکه این تحریم‌ها بوده که به آن‌ها فشار آورده و آن‌ها را به پای میز مذاکره آورده است. اما این پیام را هم باید به ایرانی‌ها بدهیم که در صورتی که موضوع هسته‌ای حل و فصل نشود، تحریم‌های بیشتری در دستور کار قرار می‌گیرد.»
در ادامه اولاند در پاسخ به سوالی در مورد سفر هیئت تجاری فرانسه به ایران گفت، که او رئیس‌جمهور این کشور است، و نه رئیس اتحادیه‌های کارگری و این هیئت‌ها هم آزادانه به ایران سفر کرده‌اند. با این حال وی گفت که به این شرکت‌ها نسبت به تحریم‌ها و لزوم پایبندی به آن‌ها یادآوری کرده است. وی تأکید کرد که تا زمانی که توافق جامع میان ایران و ۱+۵ به دست نیاید، تحریم‌های کنونی پابرجاست و تجارت با ایران تنها زمانی مقدور می‌شود که این تحریم‌ها برداشته شود.
اوباما در ادامه این نشست در پاسخ به این سوال که بین انگلیس و فرانسه کدامیک متحد اروپایی نزدیک‌تری برای آمریکاست، گفت که ۲ دختر دارد و بین آن‌ها فرقی نمی‌گذارد؛ در مورد شرکای اروپایی نیز همین‌طور است و تفاوتی میان آن‌ها وجود ندارد.
وی از رسوایی جاسوسی اخیر آژانس امنیت ملی آمریکا گفت عمیقا به قوانین اطلاعاتی و نحوه جمع‌آوری داده در سرتاسر جهان پایبند است. وی گفت این صحیح نیست که گفته شود آمریکا و انگلیس توافق «عدم جاسوسی» دارند، چراکه آمریکا با هیچ کشوری چنین توافقی ندارد. اوباما مدعی شد که به رعایت حقوق حریم شخصی افراد نه فقط در آمریکا، بلکه در سرتاسر جهان متعهد است و به حریم شخصی افراد معمولی احترام می‌گذارد. وی در ادامه جاسوسی‌های سرویس اطلاعاتی آمریکا را به شبکه‌های جاسوسی ربط داد و گفت این شبکه‌ها می‌خواهند به آمریکا حمله کنند.
در ادامه اولاند در مورد برنامه هسته‌ای ایران گفت هرچند توافق موقت به دست آمده، اما کار هنوز تمام نشده و اشتباه است اگر تصور شود که مسئله هسته‌ای حل شده است. وی در زمینه جاسوسی آمریکا از مقامات خارجی هم گفت که بعد از افشاگری‌های اخیر با اوباما رایزنی کرده و اعتماد میان دو کشور احیا شده است.
برچسب‌ها:
خانم سخنگو ازدواج کرد

اولین سخنگوی زن وزارت خارجه کشورمان، ازدواج کرد. خانم افخم سخنگوی وزارت خارجه کشورمان که اولین سخنگوی زن وزارت خارجه کشورمان است، چندی پیش ازدواج کرده است.
این ازدواج در روز میلاد پیامبر اکرم(ص) صورت گرفته است.
بر اساس این گزارش به نقل از روز نو، افخم با یکی از همکارانش که از کارشناسان وزارت خارجه می باشد، ازدواج نموده است.

برچسب‌ها:
صفحه قبل 1 ... 9 10 11 12 13 ... 22 صفحه بعد
 

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان کرج آنلاین و آدرس karajonline.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.