پایگاه خبری - تحلیلی
 
آخرین مطالب
 
پیوندهای روزانه
موشک ایرانی «حوت» یکی از سریع ترین موشک های رادارگریز آبی جهان است که معادل 100 متردرثانیه سرعت دارد
خبرگزاری میزان- گروه سیاسی: در شرایطی که قدرت نظامی بازدارنده جمهوری اسلامی ایران و توان مقابله ایران با هر گونه تهدید نظامی یکی از مسائلی است که به دلیل ماهیت تکراری تهدیدات؛ همیشه مورد توجه بوده است؛ در این بین اهمیت توان و قدرت دفاعی در حوزه دریا به دلیل ماهیت استعماری دشمنان انقلاب اسلامی و تکیه همیشگی آنها در استفاده از ظرفیت‌های دریا برای دستیابی به اهداف خود؛جمهوری اسلامی ایران بر این موضوع وا داشته است که قدرت و توان دریایی در راهبرد دفاعی را به طور مستمر افزایش دهد. 

لذا در طول این سال‌ها دنیا مشاهده کرده که جمهوری اسلامی ایران هر ساله برای افرایش توان پاسخگویی به تهدیدات چند لایه دریایی دست به طراحی و ساخت انواع تجهیزات نظامی – دریایی با کمک مراکز تحقیقاتی – نظامی کرده است که شاید به جرات بتوان گفت توان نیروی های دریایی چه در سپاه پاسدارن و چه ارتش در برخی از حوزه طراحی و ساخت تجهیزات و سلاح های دریایی نه تنها به مرز خودکفایی حقیقی رسیده است بلکه می توان گفت در برخی‌ از‌ حوزه ها‌ی طراحی‌ و ساخت ‌جزء چندکشور برتر دنیا هستیم.

برای‌نمونه‌ می‌توانیم‌ به‌ طراحی‌ و‌ ساخت‌انواع‌ناو(خلیج‌فارس..)ناوشکن(سهند...)،زیردریایی(فاتح..)، ناوچه‌(دماوندوجماران)، قایق‌های تندور(ذوالفقار- سراج..)، موشک‌های دریایی(موشك كروز كوثر- موشک ضد کشتی فجر و نصر- رعد.. ) و... اشاره کرد.

 

موشک حوت

 

موشک ضد کشتی نصر
موشک حوت
 
قایق های پرنده باور
موشک حوت

 

ناو شکن جماران
موشک حوت
موشک کروز دریایی نور(بهینه شده c-802)

موشک حوت

 

قایق تندرو ذوالفقار

با نگاه و بررسی دقیق می توان به این نکته پی برد که بدون شک یکی از مهم‏ترین محورهای راهبرد نظامی جمهوری اسلامی ایران برای مقابله با لایه های گوناگون  تهدیدات،بر اساس مولفه‌های قدرت افزایش توان موشکی به عنوان یکی از مهمترین عوامل بازدارنده تهاجم نظامی است که این مسئله به خوبی در حوزه تجهیزات نبرد دریایی در طول انقلاب اسلامی در دو نیروی مهم نظامی کشور یعنی سپاه پاسدارن انقلاب اسلامی و ارتش جمهوری اسلامی ایران پیگیری شده است.

با توجه به اهمیت راهبردی دفاع و تهاجم موشکی به خصوص در نبرد دریایی در این نوشتار به معرفی یکی از سریع ترین موشک ها و اژدرها جهان که در اختیار سپاه پاسدارن انقلاب اسلامی قرار دارد می پردازیم؛ که این اژدر زیر سطحی " حوت" نام دارد و در جریان برگزاری رزمایش پیامبر اعظم(ص)3 در سال 85، با موفقیت آزمایش شده است که بعد از  آزمایش موفقیت آمیز این موشک، بسیاری از مقامات نظامی و سیاسی جهان انگشت حیرت به دهان گرفتند که جمهوری اسلامی ایران چگونه به تکنولوژی ساخت چنین موشکی دست یافته است.

شلیک آزمایشی موشک حوت

 

باید موشک حوت را یک موشک یا اژدر دارای پیشرانه راکتی سطح به دریا و زیرآبی تولید ایران دانست. 

موشک ایرانی «حوت» یکی از سریع ترین موشک های رادارگریز آبی جهان است که معادل 100 متر در ثانیه سرعت دارد که حدود 3 برابر بیشتر از آن موشکی سرعت دارد که آمریکایی ها از داشتن آن به خود می بالند. 
فناوری ساخت چنین موشکی فقط در اختیار ایران و روسیه (موشک اشکوال) است و به حتم در صورت پرتاب 2 عدد از این موشک ها  ناوهای  آمریکایی حاضر در خلیج فارس بدون داشتن راه فراری ضربه ای سخت و مهلک متحمل خواهند شد. موشک انداز های این موشک کاملاً رادار گریز هستند.

 

مقامات ایرانی حوت را سریعترین اژدر دنیا خوانده‌اند و به گفته سردار علی فدوی فرمانده نیروی دریایی سپاه این موشک می‌تواند به سرعت ۲۲۳ مایل در ساعت برسد،  امکان نصب کلاهک هسته‌ای بر روی نمونه روسی این نوع موشک  وجود دارد.

تقاوت ها و شباهت های حوت ایرانی و اشکفال روسی

موشک حوت شباهت قابل توجهی با اژدر وی‌آ-۱۱۱ اشکفال دارد که شوروی از سال ۱۹۷۷ آن را عملیاتی کرده‌است.

وی‌آ-۱۱۱ اشکفال که شوروی‌ها طراحی آن را از دهه ۱۹۶۰ برای مقابله با زیردریایی‌های هسته‌ای آغاز کردند، یک اژدر ۵۳۳ میلی‌متری است و ۲۷۰۰ کیلوگرم وزن دارد که ۲۱۰ کیلوگرم آن را کلاهک جنگی آن تشکیل می‌دهد.

موتور راکتی این اژدر از سوخت مایع استفاده می‌کند، دو تن از وزن اژدر را مخرن سوخت تشکیل می‌دهد که شامل ۱۵۰۰ کیلو هیدروژن پروکسید و ۵۰۰ کیلو نفت سفید است. سرعت این اژدر ۸.۲ متری هنگام شلیک ۹۳ کیلومتر بر ساعت است که در طول مسیر به بیش از ۳۷۰ کیلومتر می‌رسد. برد عملیاتی مدل‌های جدید اشکفال به ۱۱ تا ۱۵ کیلومتر می‌رسد اما مدل‌های قدیمی فقط تا ۷ کیلومتر برد داشتند، اماهنوز مشخص نیست که آیا "حوت " بر پایه اشکفال روسی ساخته شده است یا خیر اما در کل می توان گفت  اژدر حوت ساخت ایران و اژدر  اشکفال ساخت روسیه بهترین و پرسرعت ترین و درعین حال ترسناک ترین اژدر جهان هستند که تفاوت بسیارکمی نسبت به یکدیگر دارند.

موشک حوت
 موشک اشکفال روسی


ویژگی ها عمل موشک حوت در دریا


این موشک با شلیک به تولید حبابهای بخار از نوک دماغه و پوسته خود  به خارج اقدام می کند  و لایه ای از گاز در اطراف خود شکل می دهد و بدین ترتیب خود را از تماس مستقیم با آب و پسای قابل ملاحظه ناشی از آن دور می کند.


این موشک قابلیت پرتاب از روی شناور و یا زیردریایی در عمق 100 متری را دارد. با سرعت حدود 50 نات (93 کیلومتر بر ساعت) کپسول پرتاب خود را ترک می کند. با فرو رفتن در آب و رسیدن به عمق مناسب، موتور خود را روشن کرده و به سمت هدف راهی می شود. با توجه به قدرت و سرعت بالای "حوت" هیچ امکانی برای دفع و یا فرار از آن وجود ندارد چرا که اگر این موشک از فاصله 1000متری شلیک شود، در 10 ثانیه به هدف اصابت و آن را منهدم می‌کند لذا فرصتی برای مقابله با آن "وجود ندارد".


کاربرد عملیاتی حوت

این موشک که به‌همت صنایع دفاعی جمهوری اسلامی ایران به‌صورت بومی ساخته شده و فناوری آن هم‌اکنون در اختیار دانشمندان صنایع دفاعی ایران است و یگان‌های دریایی سپاه پاسداران هم‌اکنون به این موشک تجهیز شده‌اند که با توجه به ویژگی های سرعت و دقت  هیچ گونه از شناورهای متوسط و بزرگتر از متوسط شانسی برای فرار از اژدر حوت را در مقابل را ندارند بنابراین با شلیک دو اژدر حوت که به تخمینی از قیمت و هزینه 2 میلیون دلار زده می شود  می توان به دشمنی در دریا مانند آمریکا چهار میلیارد و پانصد میلیون دلار ضرر بزنیم یعنی 900 برابر.

برچسب‌ها:
آیا وعده‌های روحانی در پرونده هسته‌ای محقق می‌شود؟

 وعده‌های روحانی در پرونده هسته‌ای محقق می‌شود؟

شبکه مردمی اطلاع رسانی(شمانیوز): حال باید منتظر ماند و دید که در زمان اجرای توافق برجام، طرف غربی همچنان بر تعلیق تحریم‌ها اصرار می‌کنند یا وعده‌های رئیس جمهور مبنی بر لغو تحریم‌ها در زمان اجرای توافق رنگ حقیقت به خود می‌گیرد؛
 
 به گزارش خبرنگار شبکه مردمی اطلاع رسانی(شمانیوز):  «ما تأکید داشتیم که تحریم‌ها باید برداشته شوند و نه تعلیق، البته نظر ما برداشته شدن فوری تحریم‌ا بود اما دوستان در اینجا، این موضوع را به شکلی معنا کردند و ما هم مخالفتی نکردیم ولی تحریم‌ها باید برداشته شوند. اگر قرار است تحریم‌ها تعلیق شوند، ما هم اقداماتی را که باید انجام دهیم، در حد تعلیق و نه در سطح اقدام اساسی بر روی زمین، انجام خواهیم داد....» این‌ها بخشی از سخنان اخیر رهبر معظم انقلاب اسلامی در واکنش به سخنان مقامات آمریکایی و اروپایی بود که پس از توافق وین در ادعاهای ضد و نقیض خود از تعلیق تحریم‌ها سخن بر زبان می‌آوردند.

در متن برنامه جامع اقدام مشترک که بعدها به برجام معروف شد آورده شده: برجام در برگیرنده برنامه‌ بلندمدت ایران مشتمل بر محدودیت‌های توافق شده در مورد برنامه هسته‌ای ایران بوده و لغو جامع همه تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد و نیز تحریم‌های چندجانبه و یکجانبه مرتبط با برنامه هسته‌ای ایران، شامل گام‌هایی برای دسترسی در زمینه‌های تجارت، فن‌آوری، تامین مالی و انرژی، را موجب خواهد شد.

با این تفسیر تحریم‌های اقتصادی و بانکی و نفتی و ... باید در روز اجرای توافق به طور کامل لغو و نه تعلیق شوند و این مهمترین خواسته جمهوری اسلامی در مذاکرات در حوزه تحریم‌ها ذکر شده بود.

در همین ارتباط نیز حسن روحانی رئیس‌جمهوری کشورمان که از سال 92 و از تبلیغات انتخابات ریاست‌جمهوری وعده به سرانجام رساندن پرونده هسته‌ای ایران را می‌داد بر این نکته که در پس توافق با غرب و کشورهای 5+1 باید تمام تحریم‌های ظالمانه‌ای که علیه این ملت اعمال شده تماما لغو شوند، بر همین اساس اشاره‌ای به تاکیدات رئیس‌جمهور بر لغو تمام تحریم‌ها اقتصادی با نهایی‌شدن توافق هسته‌ای خواهیم داشت.

23 تیر: تمامی تحریم‌ها، حتی تحریم‌های تسلیحاتی، موشکی در روز اجرای توافق لغو خواهد شد

23 تیرماه بعد از ظهر روز توافق ایران با کشورهای 5+1 در وین، حسن روحانی با حضور در یک  گفت‌وگوی زنده رادیو و تلویزیونی با مردم با اشاره به نهایی‌شدن برنامه جامع اقدام مشترک هسته‌ای گفت: حفظ توانمندی هسته‌ای، لغو قطعنامه‌ها و تحریم‌های ظالمانه و خروج پرونده هسته‌ای ایران از شورای امنیت، اهداف ایران بود که در این برنامه جامع همه اهداف محقق شده است.

روحانی با اشاره به اقدامات انجام شده در زمینه لغو تحریم‌ها اظهارداشت: آنها در زمینه لغو تحریم‌ها، ابتدا می‌گفتند باید ماه‌ها بگذرد و اعتماد پیدا کنیم، آنگاه تحریم‌ها را نه لغو، بلکه تعلیق می‌کنیم و بعد از سال‌ها اگر آژانس گزارش مثبت داد و اعتماد پیدا کردند قدم به قدم لغو می‌شود اما امروز به ملت شریف ایران اعلام می‌کنم که طبق این توافق، در روز اجرای توافق، تمامی تحریم‌ها، حتی تحریم‌های تسلیحاتی، موشکی هم به صورتی که در قطعنامه بوده، لغو خواهد شد.

رئیس‌جمهور افزود: تمام تحریم‌های اقتصادی شامل مالی، بانکی، بیمه، حمل و نقل، پتروشیمی و فلزات گرانبها به طور کامل لغو خواهد شد و نه تعلیق و حتی تحریم تسلیحاتی هم کنار گذاشته می‌شود، برای 5 سال نوعی محدودیت و پس از آن لغو خواهد شد.

27 تیر: پذیرش حق غنی‌سازی ایران، لغو تحریم‌ها و تداوم تحقیق و توسعه در متن توافق

همچنین رئیس جمهور کشورمان 27 تیرماه در دیدار با جمعی از مسئولان به مناسبت عید سعید فطر طی سخنانی، متن برنامه جامع اقدام مشترک را یک متن برد – برد یاد کرد و گفت: پذیرش حق غنی‌سازی ایران، لغو تحریم‌ها و تداوم تحقیق و توسعه از جمله موفقیت‌های بزرگ ما در این مذاکرات و متن توافق بوده است.

11مرداد: لغو تحریم‌های اقتصادی بلافاصله بعد از اجرای توافق

11 مردادماه گفت‌وگوی زنده تلویزیونی رئیس دولت با مردم، روحانی در این برنامه زنده که میلیون‌ها بیننده را به خود اختصاص داده بود، ‌با بیان این مطلب که بعد از اینکه توافق عملیاتی و اجرایی شد بلافاصله تحریم‌های اقتصادی لغو می‌شود، اظهار داشت: بر اساس برجام و در بخش تحریم بسیار خوب و دقیق آمده است که تحریم‌های مالی، بانکی، بیمه، حمل و نقل، پتروشیمی و تمام تحریم‌های اقتصادی لغو خواهد شد.

روحانی اضافه کرد: به روزی می‌‌رسیم که رسماً لغو همه تحریم‌ها اعلام می‌شود و همه مراحل قانونی را پشت سر گذرانده و اقداماتی که باید انجام دهیم را آغاز می‌کنیم و انشاء‌الله ظرف حدود یک ماه اقدامات خود را انجام می‌دهیم و آژانس هم آن اقدامات را تأیید می‌کند و عملاً لغو تحریم‌ها به اجرا در می‌آید.

رئیس جمهور همچنین از فضای پساتحریم و فضایی که برای گسترش سرمایه‌گذاری خارجی در کشور به وجود خواهد آمد سخن گفت و تصریح کرد: با لغو این تحریم‌ها، فضا عوض می‌شود، سرمایه و تکنولوژی به کشور می‌آید و دست ما برای فروش نفت باز می‌شود.

28 مرداد: لغو کامل و یکجای تحریم‌های اقتصادی برای ما دستاورد بزرگی است

28 مردادماه در نشست مشترک هیات دولت و استانداران سراسر کشور، رئیس جمهور طی سخنانی با اشاره به اینکه قدرت‌های جهانی طرف مذاکره با جمهوری اسلامی در این مذاکرات به خوبی دریافتند که فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای ایران به هیچ وجه و هیچ‌وقت متوقف نخواهد شد، گفت: رفع همه تحریم‌های ظالمانه در زمینه‌های مالی، بانکی، حمل و نقل و سایر عرصه‌های اقتصادی را هدف مهم دیگر دولت از ورود به عرصه مذاکره بود.

وی تاکید کرد: این هدف نیز به خوبی محقق شد و مقرر شده است که طرف مقابل، در آستانه آغاز اجرای توافقات صراحتاً لغو تحریم‌ها را اعلام کند و با توجه به اینکه آنها ابتدا فقط به تعلیق و سپس لغو تدریجی تحریم‌ها اصرار می‌ورزیدند، لغو کامل و یکجای تحریم‌های اقتصادی برای ما دستاورد بزرگی است.

4 شهریور: تعلیق به جای لغو قابل قبول نیست

4 شهریورماه دیدار اعضای هیات دولت با رهبر معظم انقلاب اسلامی،‌ رئیس جمهوری کشورمان در این دیدار طی سخنانی حفظ فناوری هسته ای و تجاری سازی آن، لغو قطعنامه های قبلی شورای امنیت در مورد ایران، برداشته شدن تحریم های مالی و اقتصادی بعد از اجرای توافق و خروج پرونده ایران در ده سال آینده از شورای امنیت را از دستاوردهای مذاکرات هسته ای برشمرد و گفت: «اکنون به مرحله ای رسیده‌ایم که نام آن را باید بازدارندگی حقوقی گذاشت.»

واقعیت این است که غربی‌ها تاکنون تقریبا در همه سطوح توافق سعی کرده‌‌اند مطالبات غیرمعقولی از ایران طرح کرده و در مقابل، مطالبات منطقی ایران را نپذیرند، محدودسازی تحقیق و توسعه، تعلیق برخی تحریم‌ها به جای لغو تمامی آنها، موکول کردن همان تعلیق تحریم‌ها به اجرای یکجانبه تعهدات از جانب ایران از جمله این موارد است.

اینها بخشی از وعده‌های ریاست محترم جمهور مبنی بر لغو کامل و یکجای تحریم‌ها و نه تعلیق آنها بلافاصله بعد از اجرای توافق برجام است.

اما از همه مهم‌تر انتظار آحاد مردم از دولت و وعده مهم رئیس‌جمهور است چرا که تمام مردم اکنون با گذشت بیش از 24 ماه که از عمر دولت می گذرد منتظرند که با لغو تمام تحریم‌های اقتصادی این صبر و البته اعتمادی که به تیم هسته‌ای حسن روحانی داشتند گشایش های اقتصادی و جدیدی در فضای زندگی آنان باز شود و آنان بر اساس وعده های که دولتمردان دادند بتوانند در دوران پساتحریم از شرایط بهتر زندگی و امکانات و تکنولوژی های نوین بهره مند شوند.

حال باید منتظر ماند و دید که در زمان اجرای توافق برجام،  طرف غربی همچنان بر تعلیق تحریم‌ها اصرار می‌کنند یا وعده‌های رئیس جمهور مبنی بر لغو تحریم‌ها در زمان اجرای توافق رنگ حقیقت به خود می‌گیرد؛ انتظاری که مردم و رهبر معظم انقلاب از مذاکرات طولانی مدت ایران با 5+ 1 داشتند.

برچسب‌ها:
سناتور آمریکایی تاکید کرد روایت دولت آمریکا از توافق هسته ای نادرست است

سناتور آمریکایی تاکید کرد روایت دولت آمریکا از توافق هسته ای نادرست است و تا شانزده سال دیگر، زمان فرار هسته ای ایران به کمتر از یک ماه می رسد.
به گزارش مونیتورینگ خبرگزاری صدا و سیما، سناتور دان کوتس Dan Coats عضو جمهوری خواه سنای آمریکا از ایالت ایندیانا که قبلا سفیر آمریکا در چند کشور ازجمله آلمان بوده است در جلسه دهم سپتامبر در صحن سنا گفت:«برای اجرای توافق هسته ای، بازه زمانی تعیین شده است و براساس آن، ایران پس از پانزده سال آزاد خواهد بود هرکاری که می خواهد انجام بدهد. این مسئله به معنای آن است که ایران بتواند در مسیر دستیابی به توان ساخت تسلیحات هسته ای گام بردارد. این درحالی است که مقامات دولت باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا می گویند این توافق مانع از دستیابی ایران به چنین توانایی خواهد شد. روایت دولت اوباما از این مسئله نادرست است. در یکی از پیوستهای توافق وین گفته شده است که باید به ایران در مسیر تحقیقات هسته ای کمک شود که به این کشور کمک می کند درمسیر فوق حرکت کند. وقتی متن پیوستهای مذکور را می خواندم با خودم گفتم دارم اشتباهی می خوانم زیرا با خودم می گفتم چطور ممکن است ما می خواهیم به ایران در این زمینه کمک کنیم! با این اوصاف، دیدم که ما و کشورهای دیگر در کنار ایران قرار می گیریم و از اسرائیل که ماهیت وجودی اش از جانب ایران تهدید می شود می خواهیم که علیه ایران اقدام نکند. چگونه ممکن است چنین اتفاقی رخ بدهد؟ اصلا این مسئله باور کردنی نیست. در مجموع می بینیم که روایت دولت آمریکا از توافق هسته ای نادرست است. می توان با مذاکره به توافق بهتری دست یافت و روایت دولت اوباما در این زمینه، روایت صحیح نیست.»
وی در ادامه افزود:«اگر ایران به همه تعهداتش پایبند باشد و همه محدودیتهای مندرج در این توافق را رعایت کند، برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) مانع از آن نخواهد شد که ایران برای ابد از توان ساخت تسلیحات هسته ای دور باشد. براساس این توافق ، از سال سیزدهم ایران می تواند به اندازه کافی مواد شکافت پذیر تولید کند که برای ساخت تسلیحات هسته ای کافی است و ایران می تواند در مدت ده هفته به چنین توانایی دست پیدا کند. این درحالی است که قرار است زمان فرار هسته ای ایران، یک سال باقی بماند. در مدت شانزده سال از زمان شروع اجرای توافق هسته ای، زمان فرار هسته ای ایران به کمتر از سه هفته کاهش می یابد. لحاظ شدن چنین بازه زمانی برای توافق هسته ای وین، اصلا منطقی نیست. تصور کنید اگر جرج بوش رئیس جمهور سابق آمریکا در سال دو هزار به چنین توافقی با ایران دست می یافت. در این صورت، حالا پس از گذشت شانزده سال از آن تاریخ، ایران به نقطه ای می رسید که زمان فرار هسته ای آن کمتر از یک ماه می شد. چگونه ممکن است این نتیجه را پیروزی دیپلماتیک توصیف کنیم؟ پانزده سال بسیار سریع سپری می شود. ایران می تواند سریعتر از این زمان هم به توان فرار هسته ای دست پیدا کند. اگر متن توافق را بخوانید می بینید که ایران می تواند به آسانی توافق را نقض کند و از آن خارج شود و در مسیر خودش حرکت کند. با رفع تحریمها ایران بیش از یکصد میلیارد دلار در اختیار خواهد داشت تا این کار را انجام بدهد. ایران با رفع تحریمها قادر خواهد بود صادرات نفتی اش را افزایش بدهد. ایران برنده این بازی است.»
وی گفت:«کارشناسان می گویند همه اهداف اصلی مدنظر در پیش از ورود به توافق ، با این توافق، از دست رفته است زیرا دولت اوباما فقط به شدت خواهان رسیدن به توافق بود. نظام راستی آزمایی و بازرسی در این توافق مشکل جدی دارد. قبلا تصور می شد بازرسی ها در ایران همه جایی و همه زمانی خواهد بود اما حالا می بینیم که دستکم بیست و چهار روز بازه زمانی برای این منظور درنظرگرفته شده است و باید وارد فرایندی پیچیده و غامض شویم که به خود ایران این امکان را می دهد تا بازرسی کند و این به منزله آن است که از یک خطاکار بخواهیم خودش درباره خودش اعلام نظر کند! اگر شما دشمنی داشته باشید که به او اعتماد نداشته باشید، آیا حاضر می شوید به او بگویید که خودش برود و درباره خودش بازرسی کند و نظر بدهد و نظر آن را بپذیرید؟! مقامات دولت اوباما ازجمله جان کری می گویند که دولت اوباما هرگز از عبارت بازرسی های همه جایی و همه وقتی استفاده نکرده است. این درحالی است که ما این صحبتها را می شنیدیم.»
وی در ادامه افزود:« گفته می شود آژانس بین المللی انرژی اتمی کار بازرسی ها را از ایران انجام خواهد داد. نکته جالب توجه این است که به این نهاد سازمان ملل متحد اجازه داده نخواهد شد از تاسیسات نظامی دیدن کند و حتی اجازه بازرسی از این مراکز را نخواهد داشت. بنابراین می بینیم که طرح بازرسی های همه جایی و همه زمانی، فشل شده است. همین یک مسئله نشان می دهد که نباید از این توافق حمایت کرد. چگونه می توان توضیح داد که بجای بازرسی های همه جایی و همه زمانی، حالا باید از بازه زمانی بیست و چهار روزه صحبت کنیم آنهم به شرط اینکه ایران همکاری کند؟ برای درک این مسئله لازم نیست دکترا داشته باشید یا عضو مجلس نمایندگان یا سنا باشید تا متوجه شوید این رویکرد، جنون آمیز است. این کار اشتباه است.»
وی گفت:« ما درباره غنی سازی اورانیوم در ایران نیز کرنش کردیم. ایران از مواضع خودش در غنی سازی عقب نشینی نکرده و مواضع خودش را حفظ کرده است و می تواند بلافاصله به توان قبلی غنی سازی برسد و به سمت توانایی ساخت تسلیحات هسته ای حرکت کند. کارشناسان هسته ای می گویند دولت آمریکا درباره همه مسائل مربوط به غنی سازی، بد عمل کرده و اطلاعاتش در این باره گمراه کننده است. ما درباره فردو نیز کرنش کردیم. ایران در این مرکز نیز فعالیتهای هسته ای انجام می دهد. ما می توانستیم این مرکز را کاملا تعطیل کنیم. اما این کار را نکردیم و در این خصوص نیز کرنش کردیم. درباره مراکز نظامی اعلام نشده ایران نیز همین کار را انجام دادیم. جان کری درمقابل لجاجت ایران تسلیم شدو اجازه داد ایران فردو را باز نگاه دارد.»
وی در ادامه افزود:«درباره رفع تحریمهای ایران نیز باید به نکاتی توجه داشت. توافق وین سبب نمی شود ایران همانند هدف اولیه مدنظر، از فشار تحریمها کاهش یابد بلکه باعث می شود رژیم تحریمها کاملا کنار گذاشته شود و این کار به یکباره انجام شود. تحریمهای چندجانبه بین المللی عملا از بین رفته است. نمایندگان اقتصادی از کشورهای اروپایی فوج فوج به ایران می روند تا توافق های اقتصادی بلندمدت منعقد کنند. در این شرایط، دیگر نمی توان تحریمها را بازگرداند و این کشورها را با تحریم ها همراه کرد.»

برچسب‌ها:
تقویت احزاب در دستور کار دولت تدبیر و امید قرار دارد

به گزارش ایرنا، سید محمد علی افشانی، شامگاه چهارشنبه در جمع احزاب فارس در شیراز افزود: بسیاری از مشکلات فراروی کشور به دلیل نبود احزاب قدرتمند است و اگر بتوان احزاب را تقویت کرد انتخاب ها نیز به درستی انجام می شود و در نهایت حزب در برابر آن انتخاب باید پاسخگو باشد.
وی، حزب را نوعی احساس مسوولیت اجتماعی دانست و ادامه داد: با حضور و فعالیت احزاب قدرتمند این امکان فراهم می شود که افراد از همان دوران نوجوانی برای مشارکت در برنامه های کشور احساس مسوولیت داشته باشند.
استاندار فارس بیان کرد: با توجه به نقش و تاثیری که احزاب می توانند در افزایش مشارکت مردم در عرصه های مختلف و سرعت بخشیدن به روند توسعه و پیشرفت کشور داشته باشند، باید حمایت و تقویت احزاب را به عنوان یک وظیفه دینی، ملی و اجتماعی در دستور کار قرار دهیم.
افشانی، وجود اختلاف سلیقه را امری اجتناب ناپذیر دانست و گفت: اگر همین سلایق مختلف در کنار هم قرار گیرد، زمینه رشد و تعالی کشور بیش از پیش فراهم خواهد شد.
وی، ضمن تاکید بر لزوم واگذاری امور به مردم اظهار کرد: اگر امور را به خود مردم واگذار کنیم و نهادهای اجتماعی غیر دولتی را تقویت نماییم، دیگر نگرانی بابت چالش های پیش رو نخواهیم داشت.
او گفت: باید به مردم اعتماد کنیم و هیچگاه خود را از عاقل تر و فهیم تر از مردم ندانیم، که اگر چنین شد، همانجا ایستگاه خطر خواهد بود.
استاندار فارس افزود: باید سعی کنیم تا نسبت به یکدیگر بیشتر خوش بین باشیم و شکاف عظیمی که در کشور ایجاد شده را کم کنیم.
افشانی، یکی از وظایف مجریان انتخابات را اجرای قانون و رعایت حقوق تمام ذینفعان دانست و گفت: معیار کار ما قانون است و اگر مبنای قضاوت در مورد دیگران را قانون قرار دهیم همه مسائل حل خواهد شد.
وی ادامه داد: انتظار ما از تمام کسانی که در امر انتخابات فعالیت دارند این است که به گونه ای رفتار کنند که تمام سلائق در انتخابات از نیروی کارآمد برخوردار باشند.
او گفت: اگر جامعه از افراد دارای صلاحیت محروم شود به آن جامعه ظلم روا داشته شده است.
قائم مقام و معاون سیاسی وزیر کشور، فعالیت احزاب در چارچوب قانون را بلامانع دانست و گفت: دولت نیز مکلف است در چارچوب همین قانون از احزاب حمایت کند.
محمد حسین مقیمی افزود: برای داشتن انتخابات رقابتی تر باید اجازه دهیم فعالان سیاسی وارد شده و در چارچوب قانون حرف ها و صحبت های خود را مطرح کنند.

برچسب‌ها:
رشداقتصادی3درصدی سال 93 رکوداقتصادی سال94
خبرگزاری میزان-معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه متأسفانه رشد اقتصادی 3 درصد سال گذشته در سال جاری ادامه پیدا نکرد، گفت: برای مدیریت شرایط نیازمند تدابیر اقتصادی مناسب هستیم.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری میزان، به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور روز چهارشنبه در نشست مدیران عامل بانک‌های دولتی، خصوصی و مؤسسات مالی و اعتباری کشور با اشاره به اینکه اقتصاد ایران، اقتصادی بانک محور است، اظهار داشت: در حال حاضر نقش اصلی تأمین منابع مالی بر عهده نظام بانکی است از این رو لازم است مسائل و مشکلات پیش روی نظام بانکی مرتفع شود.

وی با بیان اینکه نظام بانکی در سال 93 به شکلی مطلوب به صحنه آمد، خاطرنشان کرد: با وجود آنکه انتظار می‌رفت نظام بانکی بتواند در سال گذشته تا سقف حداکثر 280 هزار میلیارد تومان تسهیلات ارائه دهد، اما میزان تسهیلات‌دهی نظام بانکی بیش از حد انتظار بود و به رقم 340 هزار میلیارد تومان در سال گذشته رسید.

معاون اول رئیس‌جمهور افزود: البته در سال 93 وضعیت بودجه دولت نسبت به سال جاری بهتر بود و قیمت نفت نیز تا اندازه‌ای افزایش پیدا کرده بود، ضمن آنکه امیدی که با روی کار آمدن دولت یازدهم در میان مردم ایجاد شده بود، باعث شد تا بخش خصوصی وارد میدان شود و مجموع این مسائل موجبات رشد اقتصادی 3 درصدی در سال 93 را فراهم کرد.

وی با بیان اینکه تصور می‌شد این میزان رشد مثبت اقتصادی در سال 94 نیز استمرار پیدا خواهد کرد، گفت: به دلایل مختلفی از جمله کاهش درآمدهای نفتی و شرایط بسیار سخت دولت در بخش بودجه، متأسفانه رشد اقتصادی 3 درصد سال گذشته در سال جاری ادامه پیدا نکرد.

وی در ادامه با اشاره به دستاوردهای هسته‌ای و فرصت طلایی فراهم شده برای دستیابی به رشد اقتصادی مناسب، تصریح کرد: هم‌اکنون تعداد زیادی از کشورهای اروپایی برای همکاری اقتصادی با ایران اعلام آمادگی کرده‌اند و انتظار می‌رود نظام بانکی کشور برای توسعه همکاری‌های اقتصادی با کشورهای خارجی در صف مقدم فعالیت کند.

معاون اول رئیس‌جمهور با یادآوری اینکه در دوران تحریم، نظام بانکی و بخش نفت کشور بیش از سایر بخش‌ها هدف تحریم‌ها قرار گرفته بود، افزود: این موضوع نشان‌دهنده نقش مهم این دو بخش در اقتصاد کشور است و انتظار می‌رود در دوران پساتحریم نیز شاهد فعالیت هر چه بیشتر نظام بانکی و بخش نفت در توسعه کشور باشیم.

وی ادامه داد: با توانمندی و اراده‌ای که در صنعت نفت کشور وجود دارد، امیدواریم ظرف چند ماه آینده، میزان تولید نفت کشور به میزان قبل از تحریم‌ها برسد البته این موضوع برای کشورهای غربی موضوعی باور نکردنی است زیرا تصور می‌کنند که سال‌ها زمان نیاز است تا آسیب‌هایی که به واسطه تحریم‌ها بر بخش‌های مختلف اقتصادی کشور وارد شده، جبران شود.

وی در بخش دیگری از سخنانش از برخی انتظارات و توقعات نادرست در خصوص شرایط پس از تحریم از آن به عنوان یکی از نگرانی‌های دولت یاد کرد و گفت: متأسفانه برخی تصور می‌کنند که با اجرای توافق هسته‌ای قیمت‌ها به یکباره شکسته می‌شود و این تصور بازار را با رکود مواجه کرده و باعث شده حجم موجودی انبار برخی از واحدهای تولیدی افزایش یابد.

معاون اول رئیس‌جمهور اضافه کرد: برای مدیریت این شرایط، نیازمند تدابیر اقتصادی مناسب هستیم و دولت از اقتصاددانان و صاحب‌نظران اقتصادی کشور انتظار دارد نظرات و دیدگاه‌های راهگشای خود را به دولت ارائه دهند و دولت را در مدیریت مقطع دشوار فعلی یاری کنند.

جهانگیری با اشاره به دستور رئیس‌جمهور خطاب به ستاد اقتصادی دولت برای ایجاد تحول در نظام بانکی کشور، گفت: روحانی از ستاد اقتصادی دولت تحول نظام بانکی، نقش دادن به بازار سرمایه در تأمین مالی و تسویه بدهی‌های دولت را مطالبه کرده است و ستاد نیز این موضوعات را در دستور کار خود قرار داده و در دو بخش کوتاه مدت و بلند مدت آن را دنبال می‌کند.

وی با اشاره به پیشنهادات و دغدغه‌های مدیران عامل بانک‌ها که در این نشست مطرح شد، گفت: دغدغه‌ها و پیشنهادات شما از سوی تیم اقتصادی دولت پیگیری می‌شود و امیدوارم با هماهنگی و همفکری یکدیگر بتوانیم بخش زیادی از مسائل پیش رو را از میان برداشته و از مشکلات موجود در مقطع فعلی عبور کنیم.

علی طیب‌نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی نیز در این جلسه با بیان اینکه مشکلات اقتصادی کشور، ناشی از سیاست‌های غلط سال‌های گذشته و تحریم‌های ظالمانه است که اقتصاد کشور را با مسائلی نظیر رکود، تورم و رشد منفی مواجه کرد، گفت: خوشبختانه در دو سال اخیر با سیاست‌های دقیق و علمی دولت تدبیر و امید، تورم به کمتر از 15 درصد کاهش یافت و توفیقاتی نیز در زمینه مقابله با رکود حاصل شد و سال گذشته توانستیم به رشد مثبت اقتصادی دست پیدا کنیم.

طیب‌نیا مهمترین مشکل بخش تولید کشور را محدودیت منابع مالی عنوان کرد و افزود: تقاضا برای دریافت تسهیلات بانکی افزایش پیدا کرده اما به دلیل بدهی دولت به نظام بانکی، مطالبات معوق و محدودیت سرمایه در نظام بانکی، قدرت تسهیلات‌دهی بانک‌ها کاهش یافته که در این شرایط یکی از اولویت‌های مهم دولت رفع تنگناهای اعتباری بانک‌هاست.

وزیر اقتصاد همچنین با اشاره به برگزاری جلسات متعدد در ستاد اقتصادی دولت برای رفع مشکلات نظام بانکی، خاطرنشان کرد: جلساتی هم با مدیران نظام بانکی برگزار شده و دولت با جدّیت به دنبال راهکارهایی برای خروج از وضعیت فعلی و دست‌یابی به رشد مثبت اقتصادی است.

رئیس کل بانک مرکزی هم در این نشست با تأکید بر اینکه نظام بانکی به شدت تحت فشار قرار دارد و از مشکلات متعدد رنج می‌برد، گفت: ساختار مالی بانک‌ها به شدت تضعیف شده و توانمندی نظام بانکی کشور کاهش یافته است.

سیف در سخنان خود بازار غیرمتشکل پولی را از مهمترین مشکلات نظام بانکی کشور برشمرد و بر لزوم نظارت دقیق بر مؤسسات مالی و اعتباری تأکید کرد.

رئیس کل بانک مرکزی اظهار امیدواری کرد پس از اجرای برجام، وضعیت نظام بانکی بهبود یافته و بانک‌ها بتوانند بیش از گذشته منشأ اثر در توسعه کشور باشند.

در این نشست که مشاور امور اقتصادی رئیس‌جمهور، رئیس هیأت عامل صندوق توسعه ملی و دبیر هیأت دولت نیز حضور داشتند، مدیران عامل بانک‌ها مشکلات و دغدغه‌های خود را مطرح و پیشنهاداتی در جهت برون‌رفت از شرایط فعلی نظام بانکی ارائه کردند.

اعمال نظارت مؤثر بر سیاست‌های ابلاغی بانک مرکزی به ویژه در بخش تعیین نرخ سود، ایجاد و گسترش بازار بدهی، کاهش نرخ جریمه در خصوص اضافه برداشت بانک‌ها، اخذ وام از منابع مالی خارجی و ایجاد شرکت مدیریت دارایی‌ها برای وصول مطالبات معوق بانکی از مهمترین تقاضاهایی بود که مدیران عامل بانک‌ها مطرح کردند.
برچسب‌ها:
قتل خواهر بدست برادر

خواهرم فاسد بود کشتمش!

fesad www.dezla.ir

فساد در جامعه بیداد میکنه ؛ هر کسی مشکلات زیادی داره و با اون مشکلات دست و پنجه نرم میکنه ؛ مشکلات جامعه باعث میشه انسان دست به هر کاری بزنه ؛ در یک خبر عجیب یک برادر از قتل خواهرش خبر می دهد! دزلا

علی گفت: فهمیدم خواهرم به راهی که نباید، کشیده شده و او حالا دختری فاسد است؛ با هم درگیر شدیم، گفتم غیرت من اجازه نمی‌دهد تو را رها کنم تا هرکاری دوست‌ داری بکنی. باز فحاشی کرد و به من گفت به تو ربطی ندارد. دست‌هایم را روی گلوی خواهرم گذاشتم و فشار دادم.

 خبر قتل هولناک الناز، دختر ۱۹ساله را مادرش به ماموران پلیس اعلام کرد. او در تماس با ماموران گفت: «پسرم علی با خواهرش درگیر شد، او را خفه و جسدش را با کندن چاله‌ای در انباری خانه دفن کرد.»

این زن مدعی شد هنگام درگیری خواهر و برادر در آنجا بوده اما نتوانسته کاری کند و پسرش هم بعد از دفن‌کردن خواهرش خانه را ترک کرده است. وقتی ماموران به خانه این زن رفتند و خاک نرم انباری را دیدند متوجه شدند آنجا به‌تازگی کنده شده ‌است. آنها در ادامه جسد الناز را از زیر خاک بیرون کشیدند. با ارسال جسد به پزشکی‌قانونی و اثبات صحت اظهارات زن میانسال، تحقیقات برای پیداکردن علی آغاز شد تا اینکه ماموران یک هفته بعد موفق شدند او را در حالی‌که قصد داشت از کشور خارج شود، بازداشت کنند.

علی بلافاصله بعد از بازداشت مسوولیت قتل خواهرش را برعهده گرفت و گفت: «مدتی بود متوجه شده‌ بودم خواهرم کارهای عجیب می‌کند و سعی دارد مسایلی را از ما پنهان کند. چندروزی او را زیر نظر گرفتم و فهمیدم الناز با آدم‌های بدی رابطه دارد. به او گفتم این رابطه را قطع کن و اگر به حرفم گوش بدهی فراموش می‌کنم تو چه کرده‌ای. ما پدر نداشتیم و با مادرمان زندگی می‌کردیم. نبود پدر باعث شده‌ بود الناز فکر کند می‌تواند هر کاری دوست دارد انجام دهد. فکر می‌کردم تذکری که به او دادم کافی است و با اینکه با من جروبحث کرد اما دیگر به آن روابط ادامه نمی‌دهد.»

علی در ادامه گفت: «خواهرم چندروز قبل از حادثه از خانه بیرون رفت زمانی که من به منزل رفتم و از مادرم پرسیدم الناز کجاست، جواب داد با دوستانش بیرون رفته‌ است. خواهرم چند شب به خانه نیامد وقتی که آمد با هم جروبحث کردیم و به او گفتم باید به من بگویی کجا رفته‌ای و توضیح بدهی چه اتفاقی افتاده ‌است و او به من گفت به تو ربطی ندارد.» متهم ادامه داد: «خواهرم دوسال از من بزرگ‌تر بود و می‌گفت کارهایم به تو هیچ ربطی ندارد و هرکاری بخواهم می‌کنم مادرم هم با او برخوردی نمی‌کرد. به الناز گفتم باید جواب بدهد، کتکش زدم و گوشی تلفنش را از او گرفتم متوجه شدم عکس‌ها و پیامک‌های نامناسبی در گوشی او است ضمن اینکه شماره‌تلفن‌های غریبه هم در گوشی‌اش بود.

فهمیدم خواهرم به راهی که نباید، کشیده شده و او حالا دختری فاسد است؛ با هم درگیر شدیم، گفتم غیرت من اجازه نمی‌دهد تو را رها کنم تا هرکاری دوست‌ داری بکنی. باز فحاشی کرد و به من گفت به تو ربطی ندارد. دست‌هایم را روی گلوی خواهرم گذاشتم و فشار دادم. مادرم خواست جلو من را بگیرد اما نتوانست.

من خیلی عصبی و ناراحت بودم وقتی به خودم آمدم خواهرم خفه شده و جانش را از دست داده‌ بود. آن‌موقع اصلا از کارم پشیمان نبودم. در انباری خانه چاله‌ای کندم و خواهرم را دفن و بعد هم از خانه فرار کردم. او آبرو و حیثیت من را برده بود در محله همه درباره خواهرم صحبت می‌کردند و انگشت‌نمای مردم شده بودم حتی خجالت می‌کشیدم سر کار بروم. من به خواهرم گفته ‌بودم اگر کسی در زندگی‌اش هست می‌تواند او را به ما معرفی کند و با هم ازدواج کنند اما بعد متوجه شدم خواهرم از این راه پول درمی‌آورد و همین موضوع هم من را به‌شدت ناراحت کرد. هرچند به‌خاطر مرگ خواهرم ناراحت هستم اما راهی نداشتم و باید او را می‌کشتم.»

پزشکی‌قانونی در ادامه تحقیقات، مرگ الناز بر اثر خفگی را تایید و اعلام کرد علت مرگ فشار بر عناصر حیاتی گردن است. علی باتوجه به این نظریه و شکایت مادر مقتول بازداشت و کیفرخواست علیه او با تکمیل تحقیقات و بازسازی صحنه قتل صادر شد و وی به زودی در شعبه ۷۴ دادگاه کیفری‌ استان تهران محاکمه می‌شود.

برچسب‌ها:
تعرض دو معلم زن به دانش آموزان

 

تعرض جنسی دو خانم معلم با دانش‌آموزان
 
تعرض دو معلم زن به دانش آموزان / بنابراین گزارش “ملودی پیرد” ۳۸ساله و “میشل چیرلی” ۳۰ساله هردو از معلمان یک دبیرستان در جنوب هیلز بودند که…
دو معلم دبیرستانی در جنوب هیلز، اورنج کانتی ایالت کالیفرنیا به اتهام تعرض جنسی در شرایطی دستگیر شدند که انجام عمل بی‌شرمانه آنان حین ارتکاب به جرم توسط پلیس دیده شده‌بود.بنابر این گزارش “ملودی پیرد” ۳۸ساله و “میشل چیرلی” ۳۰ساله هردو از معلمان یک دبیرستان در جنوب هیلز بودند.
 
 
به گفته پلیس ارونج کانتی این دو معلم در جنبش‌هایی که هر ماه در کنار ساحل برگزار می‌شد طعمه‌های خود را پس از آنکه از فرط مصرف مشروبات الکی از حالت طبیعی خارج می‌شدند، بی‌شرمانه مورد تعرض جنسی قرار می‌دادند.بنابر این گزارش، هویت این دو معلم زمانی فاش شد که حین ارتکاب جرم توسط یکی از والدین قربانی رویت شدند و پس از حضور پلیس دستگیر شدند.
به گفته یکی از معلمان این دبیرستان پس از افشای هویت مجرمین جنسی در یک مصابحه خبری، شنیدن موضوعاتی با این موارد بسیار شرم‌آور است.وی افزود:خانواده‌ها با اطمینان از سالم بودن فضای آموزشی فرزندشان را برای تحصیل به مدارس می‌فرستند و اتفاق چنین حوادثی نه تنها منجر به سلب اعتماد آنها نیز می‌شود بلکه به فضای آموزشی نیز آسیب جدی وارد خواهد شد.گفتنی است،هر دو متهم این پرونده تا تکمیل شدن پرونده آنها در زندان ایالتی فرستاده شده‌اند.
برچسب‌ها:
کشتی وناکامی در کسب طلا

فرنگی‌کار وزن ۸۵ کیلوگرم کشورمان در رقابت‌های کشتی قهرمانی جهان با پیروزی در دیدار رده بندی به مدال برنز دست یافت.

 
ایران در حسرت طلا چهارم شد؛ اخلاقی برنز گرفت
 در پایان مسابقات وزن ۸۵ کیلوگرم ر‌قا‌بت‌های کشتی فرنگی قهرمانی جهان که از ساعت ۲۱:۳۰ شب گذشته (چهارشنبه) به وقت تهران در لاس‌وگاس آمریکا آغاز شده بود، حبیب‌الله اخلاقی نماینده کشورمان با پیروزی در دیدار رده بندی به مدال برنز دست یافت.
اخلاقی پس از استراحت در دور نخست، در دور دوم با نتیجه ۹ بر صفر مقابل آمانالی آتایف از ترکمنستان به پیروزی رسید و راهی دور بعد شد.
اخلاقی در این مرحله نیز با نتیجه ۶ بر یک از سد جاوید حمزاتوف، نفر سوم ۲۰۱۳ جهان از بلاروس گذشت و راهی یک چهارم نهایی شد، اما در این مرحله در حالی که نتیجه ۷ بر صفر از رستم آساکالوف، قهرمان آسیا و بازی های آسیایی از ازبکستان پیش بود با ضربه فنی شکست خورد و از حضور در نیمه نهایی بازماند، اما با توجه به حضور حریفش در فینال، شانس مبارزه در گروه بازنده ها و کسب مدال برنز را پیدا کرد.
اخلاقی برای حضور در دیدار رده بندی و گرفتن سهمیه المپیک با نتیجه ۷ بر صفر عامر هروستانوویچ از اتریش را شکست داد و سومین سهمیه المپیک را برای ایران به ارمغان آورد، وی در دیدار رده بندی نیز با نتیجه ۵ بر یک از سد رامی هیتانمی از فنلاند گذشت و مدال برنز را بر گردن آویخت.
اخلاقی آخرین بار در مسابقات جهانی ۲۰۰۹ هرنینگ دانمارک صاحب مدال برنز شده بود و پس از ۶ سال طلسم شکنی کرد.
بدین ترتیب در پایان رقابت‌های کشتی فرنگی قهرمانی جهان تیم ایران توسط قاسم رضایی، یوسف قادریان و حبیب الله اخلاقی در اوزان ۹۸، ۸۰ و ۸۵ کیلوگرم صاحب یک مدال نقره و ۲ برنز شد.
سعید عبدولی هم در وزن ۷۵ کیلوگرم صاحب عنوان پنجم شده بود تا بدین ترتیب ایران تنها موفق به کسب ۳ سهمیه (در اوزان ۹۸، ۷۵ و ۸۵ کیلوگرم) المپیک ۲۰۱۶ برزیل از ۶ سهمیه ممکن شود.
این نتایج در حالی رقم خورد که تیم ملی کشتی فرنگی به عنوان مدافع عنوان قهرمانی گام به این میدان گذاشت و در حالی که سال گذشته موفق به کسب یک مدال طلا، یک نقره و ۲ برنز شده بود با افتی محسوس و نتایجی ناامید کننده زنگ خطر را برای المپیک برزیل به صدا درآورد.
کسب یک مدال طلا توسط حمید سوریان در ۵۹ کیلو، یک نقره توسط امید نوروزی در ۶۶ کیلو و ۲ مدال برنز توسط افشین بیابانگرد در ۷۱ و قاسم رضایی در ۹۸ کیلوگرم در سال قبل محقق شد در حالی که امسال رضایی در ۹۸ نقره و قادریان و اخلاقی در ۸۰ و ۸۵ کیلو برنز گرفتند.
برچسب‌ها:
بیکاری بدتر از تورم
بخش بزرگي از مطالعات اقتصاددانان در زمينه رفاه ذهني درباره چگونگي رابطه رفاه ذهني با رشد اقتصادي بوده است. درواقع سوال اصلي اينجاست كه آيا افزايش درآمد باعث افزايش شاخص‌هاي رفاه ذهني شده است يا خير؟
به گزارش افکارخبر، در هر زماني‌ اقتصاددانان و فلاسفه از سقراط تا اسميت به‌دنبال كشف رازهاي رضايت از زندگي و شادكامي بودند. از منظر اقتصاددانان همواره مطلوبيت حاصل به‌دست آوردن ثروت و افزايش مصرف از طريق افزايش بودجه بوده اما مثال‌هايي وجود دارد كه اين‌گونه تحليل‌ها زندگي همه افراد را توجيه نمي‌كند. به‌عنوان مثال افرادي هستند كه منزلت اجتماعي بالاتر را به درآمد بيشتر ترجيح داده يا عواملي نظير ازدواج باعث افزايش ميزان رضايت از زندگي مي‌شود. اين تناقض به معماي شادكامي مشهور است. هرچند كه تحقيقات نشان مي‌دهد در كشورهاي توسعه‌يافته رابطه معناداري ميان افزايش درآمد و افزايش رفاه وجود ندارد اما طبق تحقيقي كه توسط فرهاد نيلي صورت گرفته در كشورهاي درحال توسعه ميزان شادكامي با درآمد سرانه كشور و متغيرهاي كلان اقتصادي رابطه مثبتي دارد؛ همچنين نتايج اين تحقيق حاكي از آن است كه بيكاري و تورم بر ميزان رضايت از زندگي افراد تاثير مي‌گذارند هر چند كه سهم برابري ندارند و كاهش بيكاري از كاهش تورم مهم‌تر است و مردم حاضرند درقبال يك‌درصد كاهش بيكاري، مقداري بيش از يك‌درصد افزايش تورم را بپذيرند. 


در مطالعات اقتصاد كلان، رفاه اجتماعي تابعي از تورم و بيكاري فرض مي‌شود. هدف اصلي سياست‌گذاران اقتصادي از طراحي سياست‌ها، افزايش رفاه افراد جامعه است. در اين پژوهش در زمينه حوزه اقتصاد شادكامي و با استفاده از داده‌هاي رفاه ذهني ۴۴كشور در حال توسعه، با درنظر گرفتن عوامل فردي، تاثير منفي افزايش متغيرهاي نرخ بيكاري كل و نرخ تورم بر رفاه ذهني مردم اين كشورها نشان داده شده است. 


همچنين يك‌درصد افزايش نرخ بيكاري كل در مقايسه با يك‌درصد افزايش نرخ تورم تاثير بيشتري در كاهش رفاه كل دارد. از عوامل ديگري كه در شادكامي موثرند مي‌توان به جنسيت، وضعيت تاهل، اشتغال و غيره اشاره كرد. در سطح خرد از اطلاعاتي همچون رفاه ذهني، سطح درآمد، وضعيت سلامتي، سن، جنسيت، وضعيت اشتغال، وضعيت تاهل براي بيش از ۹۵هزار نفر در كشورهاي درحال توسعه شامل ايران و در سطح كلان نيز از داده‌هاي متغيرهاي كلان اقتصادي نظير درآمد سرانه، نرخ تورم و نرخ بيكاري كل استفاده شده است. 


ورود شادكامي به ادبيات اقتصادي


امروزه در ادبيات اقتصادي، حوزه‌يي نسبتا جديد به‌نام اقتصاد شادكامي جايگاهي در جريان اصلي علم اقتصاد يافته است. اقتصاددانان فعال در اين حوزه با مفهومي به‌نام رفاه ذهني سروكار دارند. 


روشي كه اقتصاددانان اين حوزه به‌كار مي‌برند از روانشناسي وارد اقتصاد شده است. اندازه‌گيري رفاه اجتماعي و فردي از جهات مختلف اهميت بسياري دارد. از بعد سياست‌گذاري، اغلب سياست‌گذاران به اجراي سياست‌هايي تمايل دارند كه به بهبود رفاه افراد جامعه منجر شود. مهم‌ترين شاخص اندازه‌گيري رفاه اجتماعي، شاخص درآمد سرانه است، اما رويكرد جايگزين براي اندازه‌گيري رفاه فردي و اجتماعي، رويكرد رفاه ذهني است. 


اين روش از شاخص‌هاي شادكامي و رضايت از زندگي ارزيابي مي‌شود. هرساله صدها هزار نفر در نقاط مختلف جهان به سوالاتي نظير «به چه ميزان از زندگي خود راضي هستيد؟» يا «به‌طور كلي اين روزها چه ميزان خوشحال هستيد؟» پاسخ مي‌دهند و پاسخ را دراختيار پژوهشگران مي‌گذارند كه به اين شاخص‌ها، شاخص‌هاي رفاه ذهني مي‌گويند. 


به پاسخ‌هاي سوال اول شاخص رضايت از زندگي و به پاسخ‌هاي سوال دوم شاخص شادكامي گفته مي‌شود. اقتصاد شادكامي رويكردي براي ارزيابي رفاه است كه در آن از ابزارهاي دانش اقتصاد و روانشناسي به‌صورت تركيبي استفاده مي‌شود. كاربرد داده‌هاي رضايت از زندگي بر اين مبنا استوار است كه داده‌هاي به دست‌آمده از پرسشنامه‌ها علاوه بر معتبر و قابل اعتماد بودن بين افراد مقايسه‌شدني هم هست. اقتصاددانان عموما ترجيحات را از انتخاب‌هاي مشاهده شده افراد استنباط مي‌كنند اما رفاه ذهني، به‌جاي آنكه رفاه را برمبناي ترجيحات آشكار شده اندازه‌گيري كند، آن را از طريق ترجيحات بيان شده افراد اندازه‌گيري مي‌كند. به‌عبارت ديگر اقتصاددانان بيشتر به آنچه افراد انجام مي‌دهند مي‌نگرند، نه به آنچه آنها مي‌گويند. 


در ميان اقتصاددانان مطلوبيت فقط به درآمدي بستگي دارد كه از طريق انتخاب‌ها و ترجيحات فرد در محدوده بودجه انسان عقلايي به مصرف وي تبديل مي‌شود. افراد ترجيحات مختلفي بر كالاهاي مادي و غيرمادي دارند، مثلا ممكن است افراد كاري با درآمد كمتر ولي شأن اجتماعي بيشتر را به كاري با درآمد بيشتر ولي بدون شأن اجتماعي بالا ترجيح دهند. نظير اين‌گونه رفتارها چندان با چارچوب حداكثرسازي مطلوبيت موردنظر اقتصاد نئوكلاسيك منطبق نيست. 

رشد اقتصادي شادكننده نيست

بخش بزرگي از مطالعات اقتصاددانان در زمينه رفاه ذهني درباره چگونگي رابطه رفاه ذهني با رشد اقتصادي بوده است. درواقع سوال اصلي اينجاست كه آيا افزايش درآمد باعث افزايش شاخص‌هاي رفاه ذهني شده است يا خير؟


در سطح يك كشور، مطالعات انجام يافته حكايت از بيشتر بودن رفاه ذهني افراد با درآمد بالا در مقايسه با افراد با درآمد پايين دارد، اما در طول زمان افزايش درآمد همه افراد لزوما به افزايش شادكامي آنها منجر نشده، اين مساله به معماي شادكامي شهرت يافته است. درواقع پس از رسيدن به سطح مشخصي از درآمد يا به‌عبارتي تامين نيازهاي اساسي افراد، آثار ناشي از رشد درآمد بر شادكامي بسيار كم‌رنگ مي‌شود يا حتي معناداري خود را ازدست مي‌دهند. براساس تحقيقات نشان داده، در امريكا و انگلستان در سال۱۹۷۲ تا ۱۹۹۰ باوجود رشد اقتصادي مثبت شادكامي ثابت بوده است. 


يكي از معروف‌ترين توضيحات ارائه شده درباره معماي شادكامي اين است كه شادكامي افراد به جايگاه نسبي درآمدشان در جامعه بستگي دارد؛ به‌عبارت ديگر شادكامي، علاوه‌بر سطح مصرف حاصل از درآمد، به جايگاه نسبي فرد نسبت به ساير افراد اجتماع وابسته است. در مقايسه بين كشوري، درآمد رابطه مثبتي با شادكامي دارد. به‌طور ميانگين كشورهايي كه سطح درآمد بالايي دارند، از شادكامي بسيار زيادي برخوردارند. كشورهاي خيلي فقير هنگامي كه شروع به ثروتمندشدن مي‌كنند به شادكامي بيشتري دست مي‌يابند. اما ميزان اين افزايش با نزديك ‌شدن به سطوح بالاتر درآمد كاهش مي‌يابد؛ هرچند استثناهايي نيز مانند نيجريه كه كشوري بسيار فقير با سطح شادي بالا و ژاپن كشوري ثروتمند با شادي كم هستند، وجود دارد اما تحقيقات نشان مي‌دهد كه ثروتمندان عموما از فقرا شادترند. 


تاثير بيشتر بيكاري از تورم بر شادي


اگرچه حداقل در كشورهاي پيشرفته رشد درآمد سرانه موجب رشد رفاه نمي‌شود، اما رفاه رابطه مثبتي با درآمد سرانه دارد. در سطح داده‌هاي خام، بين ميانگين شاخص رضايت از زندگي و شاخص‌هاي تورم و نرخ بيكاري رابطه منفي وجود دارد. شادكامي افراد با كاهش ميزان تورم و بيكاري افزايش مي‌يابد. همچنين همان‌گونه كه ذكر شد، در مقايسه بين كشوري، رفاه رابطه مثبتي با درآمد سرانه دارد، اگرچه رشد درآمد سرانه، حداقل در كشورهاي پيشرفته موجب رشد رفاه نمي‌شود ولي افزايش تورم و نرخ بيكاري باعث كاهش معنادار رضايت از زندگي مي‌شود. در تحقيقات به‌دست آمده به‌نظر مي‌رسد كه در كشورهاي فقيرتر افزايش درآمد سرانه با ميزان رضايت از زندگي رابطه مستقيم دارد اما در كشورهاي ثروتمند رابطه معناداري ميان افزايش درآمد و رضايت از زندگي وجود ندارد. ضريب اثرگذاري نرخ بيكاري بر رفاه از ضريب اثرگذاري نرخ تورم بر رفاه بزرگ‌تر است. 


افزايش بيكاري بر رفاه جوامع دو اثر متفاوت دارد؛ اول شخصي و سپس اثر كلي. افزايش نرخ بيكاري به اين معناست كه عده‌يي شغل خود را ازدست داده و نتيجه ازدست دادن شغل بر رفاه آنها منفي است. به‌علاوه افزايش نرخ بيكاري بر رفاه شاغلان جامعه نيز موثر است. افراد در جامعه با نرخ بيكاري زياد امنيت شغلي كمتري احساس مي‌كنند و ترس بيشتري از بيكار شدن دارند. احتمالا تورم بالاي كشورهاي در حال توسعه حساسيت آنها را نسبت به تورم كاهش داده و ترجيحات آنها تمايل بيشتري به كاهش بيكاري را نشان مي‌دهد. كاهش بيكاري از كاهش تورم مهم‌تر است و مردم حاضرند درقبال يك‌درصد كاهش بيكاري مقداري بيش از يك‌درصد افزايش تورم را بپذيرند؛ بنابراين در تابع رفاه اجتماعي مدنظر سياست‌گذار پولي، وزن اين دو متغير يكسان نيست و سياست‌گذار حداقل در كوتاه‌مدت مي‌تواند براي بيكاري وزن بيشتري قايل شود. درنهايت ثبات اقتصادي و بهبود وضعيت اقتصاد كلان فارغ از نظم‌هاي آماري كه در سطح خرد وجود دارد و با فرض ثبات آنها، مي‌تواند به بهبود رفاه اجتماعي كمك كند.
برچسب‌ها:
کشف گوشی همراه، سیم کارت و ۳۰ سکه طلا از مهدی هاشمی

   کشف گوشی همراه، سیم کارت و ۳۰ سکه طلا از مهدی هاشمی

خبرنگار فارس در ادامه هشتاد و چهارمین نشست خبری سخنگوی قوه قضاییه خطاب به محسنی اژه‌ای گفت: در هفته‌‌های اخیر اخباری منتشر شده مبنی بر بازرسی از زندان اوین به ویژه بند ۷ این زندان که مهدی هاشمی در آن دوران محکومیت خود را سپری می‌کند و در همین بازرسی‌ها تعدادی وسایل غیرمجاز کشف شده، آیا شما این خبر را تأیید می‌کنید یا نه؟ در صورتی که تأیید می‌کنید این وسایل چگونه وارد زندان می‌شود که اژه‌ای در پاسخ گفت: طبق ضوابط زندان معمولاً بازرسی‌ها به صورت سرزده و یا با تمهیداتی که از قبل اندیشیده شده صورت می‌گیرد.

سخنگوی دستگاه قضایی تصریح کرد: گاهی از برخی بندها بازرسی‌هایی به عمل می‌آید و در آنجا وسایل غیرمجازی پیدا می‌شود که بلافاصله رفع می‌شود و گاهی هم زندانیان سر و صدا می‌کنند که چرا بازرسی‌ صورت می‌گیرد در حالی که اگر این کار انجام نشود با همان وسایل مرتکب جرم می‌شوند و مجدداً هم خودشان و هم ما را دچار مشکل می‌کنند.

وی با تأیید خبر بازرسی از زندان اوین گفت: در هفته گذشته از بند ۷ و ۸ این زندان بازرسی صورت گرفت و طبق گزارشی که ارائه شد از مهدی هاشمی هم یک گوشی تلفن همراه با سیم کارت و ۳۰ سکه طلا اعم از ربع سکه، نیم سکه و سکه گرمی کشف شد.

معاون اول قوه قضاییه با بیان اینکه نمی‌توان گفت سکه غیرمجاز است، گفت: ممکن است سکه را همراه خود داشته باشد اما داشتن تلفن همراه غیرمجاز است.

وی تأکید کرد: همچنین از برخی دیگر از زندانیان هم تعدادی وسایل غیرمجاز از جمله گوشی موبایل و فلش مموری کشف شد.

برچسب‌ها:
تقدیر وزیر کشور از دهیار روستای سیل زده سیجان البرز
وزیر کشور عصر امروز در دیدار خانم سیده معصومه طباطبایی دهیار روستای سیجان استان البرز که با تدبیر و دوراندیشی خود توانست خسارات مالی این روستای سیل زده را جبران کند از ایشان تقدیر کرد.
 
دکتر رحمانی فضلی وزیر کشور در این دیدار با قدردانی از اقدام دهیار روستای سیجان استان البرز بر لزوم گسترش پوشش بیمه ای حوادث غیر مترقبه و تشویق روستائیان برای برخورداری از مزایای بیمه تاکید کرد و گفت: با توجه به وجود 5 میلیون واحد مسکونی روستایی بیمه ها می توانند با دریافت حق بیمه خسارات روستائیان را در چنین حوادثی جبران کنند و از بار مالی دولت بکاهند . 
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از وزارت کشور؛ وزیر کشور در این دیدار دستور داد علاوه بر اختصاص یک دستگاه مینی لودر برای انجام کارهای عمرانی روستا خانم طباطبایی دهیار مبتکر روستای سیجان در شهرداری کرج استخدام شود اما در محل روستا به فعالیت خود به عنوان دهیار ادامه دهد.
دکتر رحمانی فضلی همچنین قول داد از روستای آسیب دیده ازسیل سیجان در بخش آسارای استان البرز بازدید کند. 
خانم سیده معصومه طباطبایی که به اتفاق همسر و فرزندش در وزارت کشور مورد تقدیر وزیر کشور قرار گرفت در اقدامی دوراندیشانه و بدون اطلاع روستائیان با استفاده از اعتبارات دهیاری و تصویب شورای روستا کل منازل روستائیان را در مقابل حوادث غیرمترقبه بیمه کرد و توانست با پرداخت 45 میلیون ریال بیش از3 میلیارد ریال خسارات سیل را برای روستائیان جبران کند.
 روستای سیجان در 29 کیلومتری شهر کرج و در جاده چالوس واقع است.
برچسب‌ها:
نامه‌اوباما به‌سناتور ندلر درباره ایران و رژیم‌اسراییل
 
 
رئیس‌جمهور آمریکا دو هفته قبل نامه‌ای به یکی از سناتورهای آمریکایی نوشت که تا حدی سیاست‌های واشنگتن پس از اجرای توافق هسته‌ای را روشن می‌کند.

به گزارش فارس، باراک اوباما رئیس‌جمهور آمریکا که این روزها سخت مشغول مجاب کردن مخالفان توافق هسته‌ای در این کشور است، روز ۱۹ آگوست (۲۸ مرداد) نامه‌ای به سناتور «جرالد ندلر» نوشت و در آن به تشریح سیاست‌هایش پس از توافق پرداخت.

او در این نامه که بخش اعظم آن به رویکرد واشنگتن در قبال اسرائیل در دوران پساتوافق اختصاص یافته، تأکید کرده است که دولت او قصد دارد تل‌آویو را بیش از پیش از لحاظ نظامی تجهیز کند. هرچند پیش از این بخش‌های مختلف این نامه در رسانه‌ها، از جمله از سوی خبرگزاری فارس منتشر شده بود، اما اهمیت این نامه و نکاتی که اوباما در آن اشاره می‌کند، تا حدی است که مرور متن کامل نامه می‌تواند سیاست آمریکا در دوران پس از توافق را روشن کند.

تقویت بیش از پیش اسرائیل، تلاش برای حفظ فشار منطقه‌ای، باورپذیر جلوه دادن گزینه نظامی و مقابله با محور مقاومت از جمله وعده‌هایی است که اوباما در این نامه مطرح کرده است. علاوه بر این، ارسال چنین نامه‌ای که در آن رئیس‌جمهور آمریکا به جای آنکه مزایای توافق برای این کشور را شرح دهد، برای راضی کردن یک سناتور آمریکایی، از مزایای آن برای اسرائیل می‌گوید، نشان می‌دهد تل‌ آویو چه جایگاهی در ساختار سیاسی آمریکا دارد.

متن کامل نامه اوباما به شرح ذیل است:

جناب جرالد ندلر

هدف از نوشتن این نامه پیگیری صحبت‌های زیادی است که من با شما و دیگر اعضای کنگره در رابطه با طرح جامع اقدام مشترک (برجام) داشته و همچنین اشاره به موضوعات مهمی است که شما مطرح نمودید به خصوص در زمینه توانایی ما در ممانعت از دست‌یابی ایران به سلاح هسته‌ای، حمایت فزاینده ما از اسرائیل، تلاش‌های مستمر ما برای توقف اقدامات بی‌ثبات کننده ایران در منطقه و اینکه نحوه واکنش ما به هرگونه نقض برجام از سوی ایران چگونه خواهد بود.

در ابتدا، قویا معتقدم ایرانی مجهز به سلاح هسته‌ای تهدید امنیتی بزرگی برای ما و شرکایمان، مخصوصا اسرائیل خواهد بود. به همین دلیل من از ابتدای حضورم در دولت، سیاست پیشگیرانه‌ای را اتخاذ کردم. به همین دلیل من برای شرکای مذاکره‌کننده خود در ۱+۵ توضیح دادم که تنها توافقی با ایران قابل قبول است که هدف روشن شده در آن جلوگیری ایران در دستیابی به سلاح هسته‌ای باشد و به همین دلیل معتقدم برجام، که تمامی مسیرها برای دستیابی ایران به سلاح اتمی را قطع کرده و قوی‌ترین نظام بازرسی‌هایی که تاکنون برای نظارت بر یک برنامه اتمی مورد مذاکره قرار گرفته را ایجاد کرده، توافقی بسیار خوبی برای ایالات متحده، برای دولت اسرائیل و در مجموع برای کل منطقه است.

علاوه بر این، برجام هیچیک از گزینه‌های ما را در جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح اتمی حذف نکرده است. همانطور که من بارها تاکید کرده‌ام، دولت من از هر ابزار مورد نیاز برای دستیابی به این هدف از جمله ابزار نظامی استفاده خواهد کرد. اگر ایران بدنبال حرکت بسوی سلاح هسته‌ای باشد تمامی گزینه‌ها از جمله گزینه نظامی برای ایالات متحده در دسترس بوده و در سراسر دوره توافق و پس از آن نیز باقی خواهد ماند.

حمایت ما از اسرائیل نیز فاکتوری مهم در بازدارندگی ایران از تلاش برای دستیابی به سلاح هسته‌ای است. من در سراسر دوره ریاست جمهوری‌ام امنیت اسرائیل را بسیار مهم دانسته‌ام. این پیامی است که من برای نخست‌وزیر نتانیاهو و مردم اسرائیل در موارد متعدد فرستاده و تضمین کردم که با اقدام عملی پشتیبانی شود. دولت من سطح بی‌سابقه‌ای از مشارکت نظامی، اطلاعاتی و امنیتی با هدف پرداختن به تهدیدات امنیتی جدید و پیچیده و اطمینان از برتری کیفی نظامی اسرائیل با آن (دولت اسرائیل) داشته است. این تعهد به برتری کیفی نظامی اسرائیل در قلب روابط ما در مشارکت امنیتی دوجانبه نهفته است. وزارت کشور و دفاع بعنوان بخشی از همکاری‌های دفاعی قوی ما، بطور منظم در مذاکرات سطح بالا و حساس با مقامات دفاعی اسرائیلی شرکت کرده و ما همچنان به مشورت با شرکای اسرائیلی خود درباره چگونگی تقویت قابلیت‌های دفاعی اسرائیل در پرتو نگرانی‌های مشترک ما در قبال ایران ادامه خواهیم داد.

تنها از سال ۲۰۰۹، ایالات متحده بیش از ۲۰.۵ میلیارد برای تامین مالی نظامی خارجی به اسرائیل اختصاص داده، که بیشتر از نصف مجموع تامین مالی نظامی خارجی در سراسر دنیاست. مطمئن هستم که کنگره سال آینده قسط بعدی ۳.۱ میلیاردی تامین مالی نظامی خارجی را برای اسرائیل تامین کرده و به افزایش بودجه ضروری برای بقای سیستم‌های دفاع موشکی اسرائیل از جمله سیستم گنبد آهنین ادامه خواهد داد. فراتر از کمک‌های ما در تامین مالی نظامی، ما مبلغ ۳ میلیارد دیگر را در سیستم گنبد آهنین و سایر سیستم‌ها و برنامه‌های دفاع موشکی اسرائیل سرمایه‌گذاری کرده‌ایم.

در دوره ریاست جمهوری من، ما دسترسی بی‌‌نظیری به برخی از پیشرفته‌ترین تجهیزات نظامی جهان برای اسرائیل فراهم کرده‌ایم، از جمله جنگنده اف-۳۵، که در سال ۲۰۱۶ تحویل داده خواهد شد. در واقع، اسرائیل تنها کشور خاورمیانه بوده که ایالات متحده هواپیمای نسل پنجم خود را به آن فروخته است. همچنین اخیرا من بسته تامین مجدد مهمات چندساله بی‌سابقه‌ای به ارزش ۱.۸۷۹ میلیارد را تصویب کرده‌ام که دسترسی مستمر اسرائیل به آخرین نسل از مهمات هدایت‌شونده از جمله مهمات نفوذکننده BLU-۱۱۳ (بمب سنگرشکن ۵۰۰۰ پوندی)، تجهیزات هوشمندسازی بمب‌ها (JDAM) و موشک‌های هوا به هوا را امکان‌پذیر می‌سازد، که همگی دسترسی دولت اسرائیل به پیچیده‌ترین زرادخانه‌ها را برای سال‌های آتی فراهم خواهد کرد. من همچنین پیشنهاد تحویل هواگرد Osprey V-۲۲ را به اسرائیل دادم که آن‌ها تصمیم گرفتند که درحال حاضر آن را خریداری نکنند.

این نمونه‌ها تنها بخش اندکی از روابط و مشارکت امنیتی دوجانبه ما بوده و (بر این مساله) تاکید دارم که هیچ دولتی بیشتر از دولت من در راستای امنیت اسرائیل اقدام نکرده است. من برای تقویت هرچه بیشتر این روابط آماده هستم. نخست، ما به مذاکرات خود با اسرائیل درباره انعقاد تواهم‌‌نامه ۱۰ ساله برای تامین مالی نظامی خارجی ادامه می‌دهیم که سطوح بی‌سابقه‌ای از کمک نظامی ما را طی یک دهه آینده مستمر خواهد کرد. دوم اینکه، دولت من آماده افزایش تلاش‌های مشترک و فشرده کنونی برای شناسایی و مبارزه با طیفی از تهدیدات مشترکی است که ما در منطقه با آن مواجهیم، همچنین آماده افزایش بودجه دفاع موشکی با این هدف که اسرائیل و آمریکا بتوانند توسعه مشترک سیستم‌های دفاع موشکی «فلاخن داوود» (David's Sling) و «پیکان ۳» (Arrow-۳) را تسریع نمایند، است.

سوم، دولت ما باید راه‌هایی را شناسایی کند که در آن توسعه و تحقیق مشارکتی در حال انجام، برای فناوری‌های کشف تونل و نقشه‌برداری با هدف تامین ظرفیت‌های جدید برای اسرائیل در کشف و تخریب تونل‌ها پیش از آنکه برای تهدید شهروندان اسرائیلی از آن استفاده شود، افزایش یابد. چهارم، به نخست وزیر نتانیاهو پیشنهاد داده‌ام روندی را آغاز کنیم که به تقویت هرچه بیشتر تلاش‌های ما در مواجهه با تهدیدات متعارف و نامتقارن کمک می‌کند. قویا معتقدم هم‌اکنون فرصتی مهم برای ساخت و تقویت تعهد تاریخی و پایدار ایالات متحده به امنیت اسرائیل داریم.

همانطور که بارها تاکید کرده‌ام ضروری است که مسیرهای ایران به سوی سلاح هسته‌ای را بطور موثر با اجرای «برجام» قطع کنیم. ما مراحلی را انجام ‌می‌دهیم که (خود) ما و متحدان و شرکایمان را درباره توانمندی هرچه بیشتر در مقابله با فعالیت‌های بی‌ثبات کننده ایران و حمایت آن از تروریسم مطمئن می‌سازد. این (اقدام) شامل مشارکت عمیق و اشتراک اطلاعات با اسرائیل و شرکایمان در شورای همکاری خلیج فارس و تداوم اجرای قوانین آمریکا و بین‌الملل از جمله تحریم‌های مربوط به فعالیت‌های غیرهسته‌ای ایران است.

با برخی استثنائات بسیار محدود، ایران همچنان امکان دسترسی به بازار ما بعنوان بزرگترین بازار دنیا را نخواهد داشت و ما تحریم‌های شدید خود که هدف آن حمایت ایران از گروه‌هایی مانند حزب‌الله، نقش بی‌ثبات‌کننده در یمن، حمایت از رژیم اسد، برنامه موشکی و نقض حقوق بشر در داخل این کشور است، حفظ خواهیم کرد. من اطمینان می‌دهم که حق ایالات متحده برای حفظ و اجرای تحریم‌های موجود و حتی اعمال تحریم‌های جدید برای رسیدگی به نگرانی‌های متداوم محفوظ می‌باشد؛ (تحریم‌های جدیدی) که ما قصد داریم هنگامی که شرایط حکم کند، انجام دهیم. توضیح واضح‌تر اینکه، در حالی که ما قویا قصد داریم پس از تائید تکمیل مراحل اصلی هسته‌ای توسط ایران، به تعهد خود برای کاهش مرحله به مرحله تحریم‌های مربوط به برنامه هسته‌ای طبق «برجام» عمل کنیم هیچ نهاد یا شخصیتی (ایرانی) که با فعالیت‌های مرتبط با تروریسم و یا نقض حقوق بشر در ارتباط است، از لیست تحریم‌های تروریسم یا حقوق بشر خارج نمی‌شود. این نکته‌ای است که ما برای شرکایمان و برای ایران شفاف‌سازی کرده‌ایم.

سوالاتی در این باره مطرح می‌شود که آیا ما گزینه‌های کافی برای برخورد با موارد نقض توافق از سوی ایران در دست داریم. در واقع، در صورت عدم اجرای تعهدات از سوی ایران ما طیف گسترده‌ای از پاسخ‌های یکجانبه و چندجانبه را برای استفاده در اختیار داریم. اول و مهمتر از همه اینکه، همانطور که شما می‌دانید بند «ساز و کار بازگشت تحریم‌ها» که در شورای امنیت سازمان ملل آن را محکم (و قطعی) کردیم، بی‌سابقه است. هر زمانی که ایالات متحده تشخیص دهد که ایران به تعهدات خود عمل نکرده هیچ کشور دیگری نمی‌تواند توانایی ما برای بازگشت تحریم‌های چندجانبه را مسدود نماید. دوم اینکه، ما و شرکای اروپایی‌مان هر زمان که ایران تعهداتش را انجام نداده است، می‌توانیم تحریم‌های خود را بازگردانیم.

این موضوع اهرمی قوی را در اختیار ما و شرکای اروپایی ما قرار می‌دهد که ایران را به عمل به تعهدات خود تحت «برجام» ملزم می‌سازد. سوم، ما دارای طیف وسیعی از گزینه‌های بیشتر هستیم که از جمله آنها می‌توان به تحمیل مجدد تحریم‌های ویژه ایالات متحده و رایزنی با شرکای اروپایی‌مان برای انجام همین کار؛ همانگونه که در گذشته اینگونه بود، اشاره کرد. چهارم اینکه، ما می‌توانیم از در توافق با شرکای مذاکره‌کننده خود در ۱+۵ مکانیسم‌هایی را بکار بگیریم؛ از جمله از طریق نقش کمیسیون مشترک در کانال تهیه تدارکات ایجادشده در «برجام» ـ مکانیسمی که در آن ایران باید برای تهیه هرگونه موادی در برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز خود طبق توافق عمل نماید و ما توانایی عدم پذیرش آن را داریم. در نهایت اینکه ضروری است که ما در زمینه تصمیم‌گیری برای نحوه اقدامات متقابل ما و شرکایمان در قبال هرگونه عدم پایبندی به توافق، انعطاف‌پذیر باشیم. اینکه از قبل به ایران بگوئیم پاسخ احتمالی به هرگونه عدم پایبندی چه خواهد بود، غیرسازنده است و می‌تواند اثر بازدارنده آن را کاهش دهد.

البته کنگره از تمامی جوانب انطباق (اقدامات) ایران با «برجام» در سراسر دوره توافق،‌کاملا آگاه خواهد بود. پس از دوره بررسی کنونی در کنگره، هر ۹۰ روز یکبار گواهی‌ای درباره انطباق ایران با برجام تحت قانون بررسی توافق هسته‌ای ایران (INARA) صادر خواهد شد و هر ۱۸۰ روز یکبار گزارشی در خصوص طیف گسترده‌ای از موضوعات از جمله اجرای برجام، تروریسم ایرانی‌ها، حقوق بشر، موشک‌های بالستیک، فعالیت‌های پولشویی و سایر موارد به کمیته‌های مربوطه و رهبری ارائه خواهد شد.

من همچنین به وزارت خارجه دستور داده‌ام اداره‌ای برای (بررسی) اجرای برجام ایجاد نماید که ریاست آن بر عهده یک مقام ارشد با رتبه سفیری است و تلاش‌های نظارتی ما را هماهنگ کرده و بطور منظم به کنگره گزارش دهد. گزارش قانون بررسی توافق هسته‌ای ایران (INARA) و مقررات نظارتی آن، همراه با جلسات منظم دولت من، تضمین خواهد کرد که کنگره دارای نظارتی فوق‌العاده بر اجرای «برجام» بوده و آن‌ها مکانیسمی برای پاسخ به موارد مهم عدم رعایت (توافق) ایجاد می‌کنند.

می‌دانم که شما و همکارانتان زمان قابل توجهی را به فکر درباره این موضوعات انتقادی در متن «برجام» اختصاص داده‌اید و قدردان زمانی هستم که به منظور تعاملی جامع و عمیق با من و اعضای دولتم در مورد چنین موضوعاتی که اهمیتی فراوان در امنیت ملی آمریکا دارد، اختصاص داده‌اید. تیم من آماده ادامه این گفتگوها در عمقی گسترده‌تر بوده و من مشتاقانه منتظر بحث‌های بعدی‌مان هستم. بار دیگر از حمایت کنگره ایالات متحده در تضمین این مساله که اگر ما بطور مسالمت‌آمیز مانع دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای شویم روابط منطقه‌ای ما قوی‌‌‌تر از همیشه خواهد بود، تشکر می‌کنم.

بار دیگر، ما مشتاقانه در انتظار کار با شما در زمینه طیفی از موضوعات هستیم، که همانگونه که شما پیشنهاد دادید می‌توانیم باهم به نتایج مثبتی برای همه آمریکایی‌ها دست یابیم.
برچسب‌ها:
واکنش مطهری به حضور مداحان در انتخابات

علی مطهری ،نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در مورد برخی اخبار مبنی بر ارائه لیست توسط مداحان در انتخابات مجلس دهم به خبرنگار نامه نیوز گفت:منع قانونی برای این موضوع وجود ندارد و می توانند این کار را کنند.

وی اظهار داشت: از نظر من هرکسی دوست دارد می تواند برای انتخابات گروه تشکیل دهد و لیست بدهد و عیب ندارد و مشکلی نیز در این زمینه وجود ندارد.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس همچنین در پاسخ به این سوال که برخی از این موضوع یعنی ارائه لیست توسط مداحان ابراز نگرانی کرده اند گفت:چه نگرانی؟مردم باید آگاهی کافی داشته باشند و اگر مردم رشد و آگاهی کافی داسته باشند هیچ مشکلی پیش نمی آید .

شایان ذکر است در هفته گذشته مجتبی توانگر عضو شورای مركزی جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی با اشاره به گفتگویش با سعید حدادیان گفت که او از تك روی برخی طیف های اصولگرا در دوره های گذشته انتقاد كرده و تاكید داشت برای وحدت حداكثری میان همه طیف های اصولگرا نیاز است كه برخی از مواضع خود كوتاه بیایند.

حدادیان با بیان اینكه یكی از اشتباهات ما این است كه در انتخابات سراغ آدم های غیر روحانی می رویم گفت: خبرهای خوبی از وحدت اصولگرایان به گوش می رسد اما در نهایت اگر آقایان به وحدت نرسند مداحان لیست جداگانه ای خواهند داد.

این خبر با واکنش‌های زیادی روبرو شد و بسیاری از جریان‌های سیاسی اعم از اصلاح طلب و اصول گرا با این حضور واکنش منفی نشان دادند و کار به جایی رسید که معاون سیاسی وزیر کشور اعلام کرد که :«مداحان در صورت حضور در انتخابات حق ندارند در حسینیه‌ها و مساجد که متعلق به عموم است، له و یا علیه کسی برای انتخابات تبلیغ کنند٬ چراکه اگر بخواهند چنین کاری را انجام دهند باید به دیگران هم این اجازه داده شود.»

برچسب‌ها:
دولت پس از توافق احتمالی جلوی تشنگان واردات بایستد

وی گفت: اگر واردات مدیریت نشود با تعمیق رکود اقتصادی همچنان معضلات بیکاری و تورم حل نشده باقی خواهد ماند و نباید اجازه دهیم عطش صادرات و عطش واردات ، فرآیندی غیر منطقی و غیر اقتصادی طی کند.
آل اسحاق افزود: تجربه های گذشته هم نشان می دهد زمانی که منابع مالی دولت به شدت افزایش یافته واردات هم روند جهشی پیدا کرده است اما در دوره جدید نباید اجازه دهیم این مشکل دوباره تکرار شود.
وی تصریح کرد: سرنوشت اقتصادی ما را سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی رقم می زند و نباید سرنوشت اقتصادی خود را به محیط بیرونی و در ساختاری آسیب پذیر گره بزنیم.
وزیر اسبق بازرگانی گفت: رشد 8 درصدی اقتصادی رقم بسیار بالایی است و بیشتر کشورها در بهترین شرایط رشد 2 یا 3 درصدی را هدفگذاری می کنند و ما اگر واردات را مدیریت نکنیم به این هدف نمی رسیم.
وی تصریح کرد : البته اقتصاد ایران ظرفیت بالایی دارد و شرایط بسیار مهیاست و دسترسی به رشد 8 درصدی اقتصاد موضوعی دور از ذهن نیست ، از نظر ذخایر نفت و گاز دومین در جهان هستیم و از نظر معادن و ذخایر معدنی تقریبا تمام عناصر موجود در جدول مندلیف (جدول عناصر شیمیایی) را در کشورمان داریم.
آل اسحاق اظهار داشت : ده میلیون فارغ التحصیل و پنج میلیون دانشجو با رده سنی کمتر از 30 سال در ایران داریم که مزیتی برای توسعه اقتصادی است و رشد اقتصادی 8 درصدی منوط به اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی است.
وی افزود: مدیریت واردات ، توسعه صادرات غیرنفتی ، توسعه درون زا در کنار دوری از خام فروشی معدنی و نفتی و گازی سرنوشت اقتصادی ما را رقم می زند.

منبع:ترابر نیوز

برچسب‌ها:
صفحه قبل 1 ... 3 4 5 6 7 ... 22 صفحه بعد
 

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان کرج آنلاین و آدرس karajonline.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.